Fotball

Samuelsen hylles av manageren etter perlescoring

Unggutten ble matchvinner for Peterborough.

Martin Samuelsen imponerte voldsomt i sesongoppkjøringen med West Ham, men ble i november utlånt til League One-klubben Peterborough.

Martin Samuelsen ble matchvinner med en vakker scoring da Peterborough slo Sheffield United 3-2 på nivå tre i engelsk fotball lørdag.

Norske Samuelsen, som er utleid til Peterborough fra Premier League-klubben West Ham, var det store samtaleemnet etter lørdagens kamp på Bramall Lane. Seks minutter gjensto av kampen da 18-åringen rundlurte et knippe Sheffield United-forsvarere og hamret ballen i mål med venstrefoten.

Scoringen sikret gjestene tre poeng etter at hjemmelaget hadde utlignet til 2-2 bare sekunder tidligere.

Etter kampen ble den talentfulle nordmannen hyllet av manager Graham Westley.

– Målene vi scoret bare understreker de ferdighetene vi har i laget, og Martins mål var helt overveldende, sa han til lokalavisen Peterborough Telegraph.

Les også

  1. Her blir Tettey matchvinner for Norwich igjen

  2. Rooney avgjorde for Manchester United

Spesielt talent

Westley forsto fort hva den 18 år gamle nordmannen er i stand til på en fotballbane.

– Fra det minuttet Martin kom inn gjennom dørene her, visste jeg og assistent Grant McCann at vi jobber med et voldsomt talent. Han er en fremtidig Premier League-stjerne, sa Peterborough-sjefen.

– Målet hans ville ha skilt seg ut uansett hvilket nivå det kom på. Han har utrolige ferdigheter, samtidig som han er en likandes gutt det er en glede å jobbe med, tilføyde han.

Hovedpersonen selv smilte naturlig nok bredt etter kampen.

– Det var utrolig deilig! Det smakte spesielt godt ettersom jeg kom inn da vi ledet 2-1, og så fikk de 2-2 like etter. Da bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle bli noen syndebukk, sa Samuelsen til Nettavisen etter kampen.

Selvmål

Conor Washington sendte Peterborough i ledelsen tidlig i første omgang, før Billy Sharp utlignet fra straffemerket. Erhun Oztumer ordnet ny ledelse for Samuelsen og lagkameratene tre minutter ut i annen omgang, men etter 83 minutter kom utligning nummer to i form av et selvmål.

Det betydde lite for gjestene. Samuelsens soloraid minuttet etterpå avgjorde altså kampen.

Med lørdagens seier innehar Peterborough den fjerde og siste playoffplassen i League One. Opp til serieleder Burton skiller det 13 poeng.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Sheffield United FC
  3. Peterborough United FC
  4. Martin Samuelsen