Ødegaard utsetter trolig klubbvalget til 2015

Familien skal ha bedt storklubbene om mer tid.

HET: "Hele" Europa vil hente Martin Ødegaard, men spilleren selv ser ut til å utsette valget av klubb.

Martin Ødegaard er ikke lenger Martin (15). I dag fylte unggutten 16 år.

Det betyr at det norske stjerneskuddet – som har ett år igjen av kontrakten med Strømsgodset – kan selges og signere proffkontrakt med en storklubb i Europa.

Og det står ikke på mangel av interesserte klubber. I hele høst har det blitt veldokumentert at nærmest alle de største europeiske klubbene vil ha ham, og Ødegaard har blitt observert på besøk hos Liverpool, Real Madrid og Bayern München. I tillegg skal han ha vært hos Arsenal i London i går, ifølge VG.

Les også

Ødegaard-hysteriet går verden rundt

I går meldte Sport1 at Bayern München kom til å vinne kampen om 16-åringens signatur. Derfor var det spenning knyttet til om Ødegaards neste stoppested ville bli offentliggjort i dag.

Men nå ser ut som om klubbvalget blir utsatt.

BUTIKKEIER: Hans Erik Ødegaard driver klesbutikken Ødegaard Mote, men er nesten like opptatt med å ta imot telefonsamtaler rundt sønnen Martin.

Etter det Aftenposten forstår har pappa Hans Erik Ødegaard gitt Bayern München beskjed om at de kommer til å bestemme seg i starten av januar.Hva som er begrunnelsen for at Ødegaard utsetter valget, er usikkert, men den spanske avisen Marca skriver onsdag at Real Madrid-ledelsen har fått beskjed om at Ødegaard-leiren trenger mer tid på å bestemme seg.

Selges og lånes tilbake til Godset?

Hans Erik Ødegaard har ikke besvart våre henvendelser i dag, men har tidligere sagt at han ikke kommer til å kommentere ryktene rundt Strømsgodset-spilleren.

– Det som er viktig er at får en arena der han kan utvikle seg. Han har en arena i Strømsgodset nå, men en dag tror jeg han må videre for å utvikle seg mer. Når den dagen kommer, vet vi ikke, men da må han opp på et nivå som gjør at han vil utvikle seg mer, ellers er det bedre å være i Godset. Hvor det er vet vi ikke ennå, sa Hans Erik Ødegaard i et Aftenposten-intervju i november.

Les også

Høgmo om Ødegaard: - Ikke tilfeldig at han har tatt verden med storm

Et mulig scenario er at Martin Ødegaard signerer for en storklubb på nyåret og blir lånt tilbake til Strømsgodset ut neste sesong. Hvis ikke står Ronny Deila og Celtic også klare til å ta ham imot på lån.

Til TV 2 sier pappa Ødegaard at 16-åringen tar juleferie nå, og han svarer slik på om sønnen kommer til å signere for en ny klubb i løpet av dagen:

– Nei, vi gjør nok ikke det. Men dette blir å kommentere og prate om ting vi har valgt ikke å gå inn på.

Jostein Flo, sportssjef i Strømsgodset, har ikke besvart våre henvendelser i dag.

Ødegaard har tatt verden med storm. Se vårt interaktive kart om hvilke 78 land som skriver om det norske supertalentet her: