Fotball

HP gir seg som Viking-blogger: - Takk for meg

BLOGG: Alt har en ende. Etter mange sesonger med Vikingbloggen er det på tide å sende stafettpinnen videre, skriver Hans Petter Jørgensen.

SETTER PUNKTUM: Hans Petter Jørgensen blir ikke med som Viking-blogger neste sesong.
  • Hans Petter Jørgensen

For mange år siden måtte Aslak Sira Myhre takke nei til ny sesong med Vikingbloggen. Aftenbladet ringte skuespiller Marianne Holter og spurte om hun kunne tenke seg å ta over.

Les også

Her får Vikings unggutter spørsmålet de rødmer av

Marianne tilhører den faste gjengen jeg har gått på stadion med siden tidlig nittitall. Marianne ble smigret, men også veldig usikker på om dette var noe for henne.

Tilfeldigvis befant jeg meg i samme lokale da tvilen oppstod, og som den skråsikre fotballidioten jeg er foreslo jeg straks meg selv som kandidat. Sånn ble det.

Det har blitt mange sesonger og mange blogger. Viking engasjerer enormt, og jeg har ikke tall på alle Viking-samtalene jeg har hatt på fortau, puber, busser og flyplasser disse årene. Det har nesten utelukkende vært en hyggelig og positiv opplevelse.

Les også

Viking-spissene med ett mål på seks kamper: Jonevret har 14 dager på seg

Ettersom årene har gått og pokalene har uteblitt skal jeg ikke underslå at motivasjonen har vært varierende. Et nytt bortetap eller en ny femteplass gir deg en sterk følelse av deja-vù foran tastaturet til tider.

Da jeg startet med Vikingbloggen var jeg trener i Jarl for min egen sønn og en gjeng fotballglade gutter. I 2011 ble sønnen min spurt om å trene med Viking, og jeg fulgte med på lasset som assistenttrener.

Les også

Dette er Kjell Jonevrets dom etter Vikings tap

Det å være trener for en så dedikert og talentfull gjeng som Vikings gutter 2000 har vært en stor glede. Nå er denne gjengen Vikings gutter 16 som skal spille i Nasjonal serie. I mitt stille sinn har planen vært å skrive Vikingblogg helt til jeg blir dundrende inhabil med mine «egne» gutter på a-laget. Slik ble det ikke, men troen på at noen av mine en dag løper ut på gressmatta for Vikings A-lag er fortsatt stor.

Aftenbladet ønsker å gjøre endringer med større fokus på liveblogg under kampene. Det innebærer å sitte på pressetribunen og blogge underveis i kampen. Jeg er sikker på at det blir en spennende løsning, men det er ikke noe for meg.

Jeg har hatt fast plass på stadion med den samme gjengen i over 20 år. Ingenting slår å oppleve fotball live fra tribunen, og den følelsen vil jeg ikke miste. Nå går jeg tilbake til å «bare» være Viking-fan, og det skal bli veldig kjekt.

Ny Vikingblogger blir Johan Selvig. Det betyr at den fotballfaglige kompetansen på bloggen stiger med mange hakk. Johan har vært trener i både Sandnes Ulf og i Sola. Han er i tillegg en veldig hyggelig fyr. Jeg ønsker Johan lykke til med bloggen og krysser fingrene for at det blir mange jubel-blogger i hans første sesong.

Heia Viking!

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien