Fotball

TV 2-ekspert langer ut mot Mourinho: – Må slutte å skylde på alle andre

José Mourinho får passet påskrevet.

Oppgitt: José Mourinho var tydelig oppgitt etter at hans Manchester United spilte uavgjort mot overraskelseslaget Burnley andre juledag.
  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist

Manchester United-trener José Mourinho har skapt overskrifter i engelske medier etter at han antydet at han ikke har fått nok penger å handle for i sin tid som sjef for de røde djevlene.

Det får TV 2-ekspert og tidligere Vålerenga-trener Petter Myhre til å reagere.

– Dette er et typisk Mourinho-utsagn. Han har fått nok penger og hentet inn spillere som Pogba, Lukaku, Ibrahimovic og Matic. Han må slutte å skylde på alle andre. Han har ansvaret selv, sier Myhre.

TV 2-eksperten mener den portugisiske treneren må få mer ut av dagens Manchester United-stall.

– Mourinho har ofte pleid å kjøpe seg ut av problemene sine. Det virker det ikke som han kan nå. Nå må han konsentrere seg om å få maksimalt utbytte av den spillertroppen han har.

Om så ikke skjer tror Myhre man kan man se langt etter storklubbens tjueførste ligatittel.

– Resultatene har i og for seg vært gode. United har vært effektive og sluppet inn lite mål, men; dersom Manchester United skal kunne kjempe om titlene i Premier League og i Champions League så må prestasjonene bli bedre.

Les også

Mourinho med nytt stikk: Mener rivalen slipper billig unna

Mourinho mot Guardiola

José Mourinho og Pep Guardiola er Premier Leagues to mestvinnende managere. De står med henholdsvis 24 og 21 titler.

Petter Myhre mener at Guardiola har en klar fordel sammenlignet med rivalen.

– Mourinho og Guardiola er de to trenerne som har fått mest penger å bruke. At de leder de to mest suksessfulle klubbene er dermed ikke tilfeldig. Guardiola er flinkere enn Mourinho til å få mer ut av hver enkelt spiller og til å utvikle spillerne sine, sier han.

Eksperten mener likevel at det er for tidlig å snakke om Mourinhos avgang etter en og en halv sesong.

– Begge managerne går inn til sesongen med ambisjoner og forutsetninger til å vinne ligaen og Champions League. Det folk ser ut til å glemme er at det kun er to lag som kan gjøre det hvert år. Jeg regner med at begge vil få tid nok til å gjøre det, så får vi se om tre-fire år, sier Myhre.

Les også

«Når Mourinho beskylder Guardiola for å ha bedre konkurransevilkår enn ham selv, blir det bare pinlig»

Hadde ledet serien i fjor

Manchester United ligger tolv poeng bak suverene Manchester City før sistnevnte spiller sin kamp mot Newcastle mandag kveld.

Likevel er ikke situasjonen helsvart, skal man tro Myhre.

– Poengmessig har sesongen vært bra. Alle tall og statistikker viser at de har fått godt betalt gjennom sesongen. De Gea har reddet veldig mye og de har vært veldig effektive. Sesongen kunne fort sett veldig annerledes ut om de bare hadde sluppet inn et par ekstra mål og scoret noen færre, minner han om.

De røde djevlenes sisteskanse får mye av æren for de 43 poengene laget har tatt denne sesongen.

– Han har vært ekstremt viktig for dem. Det å ha verdens beste keeper er en klar fordel, ler TV2-profilen.

Les også

Lingard reddet United etter Burnleys sjokkåpning

Supporterleder: – Det er tungt

Dag Liverød er ansvarlig redaktør for den skandinaviske fanklubben til Manchester United.

Byrivalens suksess er vanskelig å takle.

– Vi må nok bare venne oss til å kjempe med City de neste årene. Det er tungt. Jeg håper at City-dominansen ikke varer like lenge som det Uniteds gjorde under Ferguson, sukker han oppgitt.

To uker før jul møttes de to storklubbene til dyst på Old Trafford. Da tok Manchester City med seg alle tre poengene hjem til den blå delen av byen.

– De var lett det beste laget. Som fan må jeg innrømme at jeg synes City-spillerne falt litt lett og at jeg ble litt oppgitt da de halte ut tiden. Det er likevel vanskelig å ikke like den måten Manchester City spiller fotball på til vanlig, sier han.

Han mener at de to Manchester-klubbene konkurrerer på forskjellige vilkår.

– Manchester City kan bruke mer penger enn United. De er i praksis eid av et land, slik som Paris Saint Germain i Qatar. United må tenke mer som en bedrift og er nødt til å tjene penger. Da blir det vanskelig å konkurrere.

Usikker på troppen

José Mourinho etterlyste i går penger til forsterkninger. Supporterleder Liverød ser også rom for forbedringer.

– Alle spillerne våre er på høye lønninger og må derfor levere. Vi kan for eksempel ikke ha en dyr angrepsspiller som Henrikh Mkhitaryan på benken i lengden. I tillegg er jeg usikker på spillere som Luke Shaw, Matteo Darmian og Daley Blind.

Zlatan Ibrahimovic har vært en populær figur på Old Trafford etter overgangen fra Paris Saint-Germain. Heller ikke han har overbevist Løveng.

– Jeg setter spørsmålstegn ved hvilken forfatning Zlatan er i og hvor lang tid han eventuelt skal få på å komme tilbake, avslutter han.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Manchester City
  4. José Mourinho
  5. Josep Guardiola