Fotball

Ute mot Nederland – raste mot Pandev

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=264191&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#256371" target="_blank">Makedonia – Norge 0-0:</a></strong> — Jeg brekker meg over slike spillere, sier Brede Hangeland.</p>

SKOPJE, MAKEDONIA 20090606:Norske spillere med Erik Huseklepp og Brede Hangeland i spissen forlater banen etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Makedonia og Norge på nasjonalstadion i Skopje lørdag kveld. Kampen endte 0-0.Foto: Erlend Aas / SCANPIX Foto: Aas, Erlend

 • Olav Rege Olsen
  Olav Rege Olsen

– Det der er f... meg ikke gult kort. Det er mulig det var et lite frispark, men det så jo ut som om han holdt på å dø da han gikk i bakken , sier Hangeland til Aftenbladet.no like etter 0-0-oppgjøret i den makedonske hovedstaden.

54 minutter var spilt da dommeren mente den norske midtstopperen felte Pandev et stykke utenfor den norske 16-meteren. Pandev ble liggende igjen på bakken og måtte ha behandling fra benken.

– Jeg brekker meg over folk som filmer på den måten der. Hvis ikke jeg hadde hatt gult kort, skulle jeg kvestet han, raste en mektig skuffet og irritert Hangeland.

– Det var tydelig at dommeren og spilleren var fra Italia, sier Hangeland.

– Han faller som om han er skutt i ryggen av en bazooka. Dommeren lar seg ufattelig nok lure, sier Hangeland.

Ute mot Nederland

Det gule kortet betyr at stopperen må se kampen mot Nederland fra tribunen. To gule betyr karantene, og Hangeland pådro seg også gult kort i hjemmekampen mot Nederland.

Håpet om VM-sluttspillet svinner for Norge. Nå er Drillos menn nødt til å vinne mot Nederland – uten kaptein Hangeland.

– Det blir vanskelig, men kampen skal spilles først. Nederland er så godt som klare for sluttspillet, og vi får håpe de tar seg en fest eller to på mandag og tirsdag , sier Hangeland.

LES OGSÅ: Drillo skuffet og ergerlig | Carew sint på dommeren | Håpet forsvinner for Norge | Brasil slo til | England nærmer seg VM | Finland snudde mot lilleputten | Japan og Australia videre

— Ingen som tror på oss

Høyreback Jon Inge Høiland innser at oppgaven virker i overkant vanskelig når det kreves seier borte mot Nederland og kapteinen er satt ut av spill, men han nekter å gi opp.

– Vi har mistet vår for øyeblikket kanskje beste spiller. Nå er det i i hvert fall ingen som har tro på oss, men vi kan ikke legge oss ned og dø heller. Det er 11 proffe spillere som skal kjempe på onsdag , sier Høiland til Aftenbladet.no.

I en kjedelig fotballkamp skapte Norge særdeles lite. Det ble med John Carews store mulighet i den første omgangen.

Norge har fattige tre poeng etter fire spilte kamper. Skottland innehar 2.-plassen med sju poeng etter fem spilte kamper.

 1. Les også

  Drillo: - Jeg er skuffet og ergerlig

 2. Les også

  Håpet forsvinner

 3. Les også

  - Umulig å få noe av dommeren i dag

 4. Les også

  Nederland klare for VM

 5. Les også

  Vi fulgte kampene

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Drillo: - Jeg er skuffet og ergerlig

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Kaptein Brede skal bidra &ndash; fra sidelinjen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  - Umulig å få noe av dommeren i dag

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Morten Fevang håper å erstatte Hangeland

 5. FOTBALL
  Publisert:

  - Jeg hadde ikke sattpenger på sluttspill

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Drillo kan fortsatt håpe