Taper millioner på trenerbytter

<p>Starts hyppige trenerbytter har kostet Start drøyt fire millioner kroner de to siste årene.</p>

Fotball , 21 oktober 2007 , Tippeligaen , Odd - StartBenny Lennartson , trener i StartBenny Lennartsson

I går var det slutt for Arne Sandstø.

— Ingen er stolte av det som har skjedd. Det er ikke sånn vi ønsker at det skal være , sier Svein Mathisen.

Tom Nordlie ble sparket som Start-trener sommeren 2006 og fikk rundt 1,5 millioner kroner i sluttpakke. På sensommeren i fjor var det Stig Inge Bjørnebyes tur til å forlate Sørlandet med omtrent samme sum i lommen, tross at han formelt sa opp selv.

Web-TV:

Offisielt går også Arne Sandstø av på eget initiativ, men ingen vil kommentere hvorvidt også bergenseren får sluttpakke.

Les også:

– Ingen kommentar , sier administrerende direktør Jan Oddvar Skisland.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer får imidlertid Sandstø, som hadde kontrakt med Start ut 2010, også sluttpakke, men summen skal være rundt halvparten av hva Nordlie/Bjørnebye fikk.

Benny Lennartsson, som ble hentet til Start 7. september i fjor og satt ut sesongen, står oppført i skattelistene med en inntekt på 629.000 kroner for 2007. Svensken ledet Start i sju kamper, og var en ren ekstrautgift for klubben.

Etter nedrykket dro han hjem til Paris. Hans assistent, Alexander Axén, står oppført med en inntekt på drøye 190.000 kroner for i fjor. Totalt blir regnestykket på Starts treneravganger da drøyt fire millioner kroner for de to siste årene.