Uavgjortkongene Jerv er bekymret til tross for ny god prestasjon

For fjerde gang i år klarte nyopprykkede Jerv å unngå tap mot en opprykkskandidat.

Jerv spilte nok en gang uavgjort. Det er de ikke helt fornøyde med.
  • Øyvind Godø

Det skjedde mot Sandnes Ulf, det skjedde Sogndal, og det skjedde mot Brann.

Borte mot Hødd i kveld kom nok et eksempel på det som begynner å bli Jerv i et nøtteskall.

Steinar Pedersens menn imponerte stort på arenaen hvor Brann ble knust hele 3-0 for en uke siden. Men det ble bare ett poeng på Høddvoll.

Nok en gang ble det bare nesten for sørlendingene.

— Isolert sett er alle disse uavgjortkampene bra, og 0-0 borte mot et lag som Hødd er sterkt. Vi skal bare fortsette å prestere så kommer resultatene, forteller trener Steinar Pedersen.

Vil ikke være uavgjortkonger

Også forsvarsbautaen Glenn Andersen er lei av poengdeling.

— Vi vil ikke være uavgjortkonger. Det blir det lite poeng av. Jeg har sagt det fire ganger i år, så jeg begynner å bli lei av å si det nå, forteller Andersen.

— Men vi må gjerne fortsette med å unngå tap. Hvis vi kan gå gjennom hele sesongen med så få tap, hadde det vært helt fantastisk, sier han.

Jerv var usikre på som ventet dem på Høddvoll, etter at Hødd hadde gått fra 3-0-seier over Brann til 0-4-tap mot Bærum.

Les også

Hødd-trenaren: - Eit stykke unna vårt beste

Jerv presset på

Det var Jerv som stod for den første store målsjansen, men Alexander Linds heading ble avverget etter en eventyrlig beinparade av Hødd-keeper Aslak Falch.

— Falch levert en glimrende kamp. Dessverre sliter vi litt med effektiviteten. Den må bli bedre om vi skal avgjøre slike kamper, mener Pedersen.

Ohi Omoijuanfo, som i sin tid ble tidenes yngste målscorer i eliteserien, var en konstant trussel med sin hurtighet, rykk og tyngdepunkt.

Etter å ha startet på kanten, ble den tidligere LSK-spilleren flyttet frem som spiss da Lind gikk ut med skade.

Hødd fremstod tafatte sammenlignet med hva de presterte mot Brann, og Jerv viste nok en gang at de er et av de vanskeligste lagene å slå i denne divisjonen.

Hødds Torbjørn Kallevåg hadde en megasjanse da han fikk servert et innlegg fra Jonas Ingebrigtsen på sølvfat, men avslutningen etter 62 minutter stod ikke i stil med forarbeidet.

Trenger en seier

Omoijuanfo hadde en ny god mulighet etter 73 minutter, men headet like utenfor. Også Jervs siste sjanse seks minutter før full tid gikk utenfor stengene.

Dermed endte det 0-0 i en kamp hvor Jerv var nærmest seieren.

— Jeg synes vi er best i 1. omgang. Etter pause klarer vi ikke å ta overgangene like bra. Prestasjonene er totalt sett bra, det er mye positivt vi tar med oss videre, sier Pedersen.

— Som forsvarsspiller er det alltid godt å holde nullen, men det låser seg litt offensivt, supplerer Andersen.

Kampfakta

HØDD – JERV 0-0 (0-0)

BANE: Høddvoll

TILSKUERE: 1857

MÅL: Ingen

DOMMER: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

GULE KORT: Ohi Omoijuanfo, Jerv.

JERV: Øyvind Knutsen – Glenn Andersen, Dejan Corovic (Espen Knudsen, 80. min), Nils Petter Andersen, Henrik Robstad – Jan Jenssen, Christopher MacConnacher, Steinar Berås, Andreas Hagen (Tobias Olsvik 74. min), Ohi Omoijuanfo – Alexander Lind (Joachim Edvardsen, 33. min)