Fotball

Fredrik + Fredrik = Sant

<p><strong>NYMARKSBANEN (bt.no):</strong> — Den dype rollen passer meg fint, sier Nordkvelle.</p>

Fredrik Nordkveelle
  • Roy Ellingsen

Brann – Nest-Sotra 2-0:

I hele vinter har debatten rast om det er Fredrik Nordkvelle eller Fredrik Haugen som bør spille offensiv midtbane for Brann. Nå kan svaret vise seg å bli: Begge deler. Mannen bak Ole Brumm-svaret er Rune Skarsfjord. Han drillet i dag Nordkvelle som defensiv midtbanespiller sammen med Rodolph Austin i treningsdysten mot Nest-Sotra på Nymarksbanen. Som bindeledd mellom midtbanen og Kim Ojo fant vi Fredrik Haugen.

Brann vant den uortodokse treningskampen over 3x20 minutter, med innlagt dødballtrening(!) 2-0 etter scoringer av Baye Oumar Niasse og Kristoffer Barmen. Etterpå uttalte Skarsfjord seg slik om Nordkvelle.

— Han kan fint spille i den dype midtbanerollen. Vi må være forberedt på å klare oss uten både Tomasz Sokolowski og Rudy (Austin). Austin har to gule kort allerede og kan bli solgt. Tomasz er småskadet.

— Nordkvelle har ikke noe problem med å spille i denne rollen. Men når han går fremnover, må vi sitte igjen med to mann, slik vi gjorde da Jan Gunnar Solli spilte i den rollen, sier Skarsfjord.

Nordkvelle sier selv han trenger å øve i denne rollen, men har ikke problemer med å gjøre det.

— Rollen passer meg fint. Det er en dyp midtbanerolle der jeg også får lov til å være offensiv. Det er veldig lenge siden jeg har spilt i en sånn rolle, så det er helt nødvendig for meg å øve på det. Det er litt uvant, men jeg spiller selvfølgelig der Rune vil at jeg skal spille, sier han.

Han tror midtbaneposisjonen i Brann er et sted han kan slå til.

- Jeg får lov til å angripe rommene og komme inn i posisjoner der jeg trives, sier Nordkvelle på full fart til dopingkontroll.

Les også

  1. Ingen Nest-reprise

Les mer om

  1. Forsesong