Tromsø-spissen har scoret i fire kamper på rad – kan bli benket

Gutans toppscorer Thomas Lehne Olsen er ikke sikret plass fra start mot Lillestrøm. Sjekk hvem av Gutan vi tror spiller fredag.

VRAKES?: Thomas Lehne Olsen er toppscorer i Tromsø, men er ikke garantert startplass mot Lillestrøm.

ALFHEIM: Lehne Olsen scoret mot Bodø/Glimt (16. mai), Stabæk (21. mai), Odd (25. mai) og Sarpsborg 08 (28. mai) før ferien. Hedmarkingen har scoret sju mål i serie og cup for TIL denne sesongen og er dermed toppscorer.

Les også

Tidligere TIL-spiller om den islandske sensasjonen: – Vi tror vi kan gjøre hva som helst

1. juli – kommende fredag – venter Lillestrøm i TILs første seriekamp etter EM-pausen. Det kan bli uten Lehne Olsen fra start.

— Tilgjengelig

På onsdagens trening startet han på «reservelaget», men fikk etter hvert grønn trøye som høyrekant i stedet for Mikael Norø Ingebrigtsen.

— Så lenge jeg er klar, så er jeg tilgjengelig i hvert fall, sier Lehne Olsen som har slitt med en lyskeskade, men onsdag meldte seg kampklar til å møte LSK.

Les også

Lagkompisene fikset ny sveis i garderoben: - Jeg har sett en del på EM og ble inspirert

— Tror du TIL benker en spiller som har scoret i fire kamper på rad?

— De kan jo det, men samtidig har jeg jo vist at jeg har vært i god form. Det blir opp til Bård å avgjøre hvem anser som best, sier Lehne Olsen til iTromsø.

- Veldig aktuell

Og hovedtrener Bård Flovik har ikke bestemt seg for hvem han vil starte med.

— Jeg mener at Lehne Olsen også er aktuell som venstrekant. Dermed er de tre spillere i Aron Sigurdarson, Thomas Lehne Olsen og Mikael Norø Ingebrigtsen som kjemper om to plasser på laget, sier Flovik til iTromsø.

Les også

Gladmelding til utålmodige TIL-fans

— Er det ikke oppsiktsvekkende om dere ikke starter med en spiller som har scoret i de fire siste kampene?

— Han har scoret mye i de siste kampene, så den logikken skjønner jeg veldig godt, sier Flovik.

- Betyr det at han starter da?

— Det betyr at han er veldig aktuell, sier Flovik med et smil før han forklarer:

— Thomas har vært skadet, så det betyr litt. Hvis han tåler treningen i dag (onsdag) og i morgen så er han aktuell for å starte eller komme inn, sier Flovik om spissen.

Han innrømmer også at Sigurdarson er mest aktuell som venstre kant, og Ingebrigtsen som høyre kant der Lehne Olsen kan bekle begge sidene.

En av konkurrentene erkjenner at Lehne Olsen ligger foran i køa.

— Han har scoret, og det har enda ikke jeg, men slik jeg ser det har han vært litt skadet. Da kan muligheten åpnes for meg, og den må jeg ta. Vi er begge god på trening, men er forskjellige typer kantspillere, sier Mikael Norø Ingebrigtsen til iTromsø.

Slik stiller TIL

Jonas Johansen, Henrik Gjesdal og Morten Gamst Pedersen er de av Gutan som garantert ikke blir med til Lillestrøm.

På onsdagens trening var det en del bytter på førsteelleveren, men mye taler for at TIL blir å stille i 4-3-3 mot Lillestrøm med følgende lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn - Hans Norbye, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Christian Landu-Landu, Gjermund Åsen – Mikael Norø Ingebrigtsen/Thomas Lehne Olsen, Sofien Moussa, Aron Sigurdarson.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering