Fotball

Målfest i serieavslutningen i 2.-divisjon

Totalt scoret Arendal, Vindbjart og Fløy 11 mål, men det holdt bare til seier i to av kampene.

Arendal kunne juble for fire scoringer i Vestfold lørdag. Her fra et tidligere besøk i fylket, da de kjørte over Ørn Horten.
 • Nicolai Olsen
  Fædrelandsvennen

FRAM – ARENDAL 2-4

ODD 2 – VINDBJART 3-4

BÆRUM – FLØY 4-3

Arendal har for lengst vunnet 2. divisjon avdeling 4, men har holdt koken gjennom sesongen. Hele 19 trepoengere og kun ett tap på 26 kamper er intet mindre enn imponerende.

I den siste serierunden tok avdelingsvinneren turen til Larvik for å møte Fram. Og det var gjestene fra Aust-Agder som kom best i gang da Tobias Henanger ga arendalittene ledelsen. Over i 2. omgang økte Wilhem Pepa og Rasmus Christensen ledelsen før Henanger la på til 4-0. Da slappet Knut Tørums menn noe av og kristiansanderen Markus Naglestad ga Fram to trøstemål mot slutten av kampen. Dermed tok Arendal en solid 4-2-seier på bortebane, og har gjennom årets sesong scoret hele 75 mål – og sluppet inn under ett mål i snitt.

Les også

Starts toppscorer inngår nytt veddemål med hestehalen som innsats

Vindbjart-seier på overtid

Venndølene, med Steinar Skeie i spissen, var sett på som en av favorittene til å rykke opp i år, men det ble tidlig en sesong der det handlet om å holde plassen der halvparten av lagene i 2. divisjon rykket ned. I forrige serierunde ble det 2-1-seier mot Ørn-Horten, og dermed sikret blåtrøyene plassen i neste års 2. divisjon.

Både Odd 2 og Vindbjart hadde kun æren å spille for i den siste kampen, men det er tydelig at begge lag ønsket å vinne. Preben Skeie scoret to mål før halvtimen var passert, men Odd 2 utlignet til 2-2 like etter pause. Øyvind Gausdal, som fredag skrev under en ny ettårskontrakt med Vindbjart, ga venndølene tilbake ledelsen med en snau halvtime igjen på klokka før Odds Eric Kitolano utlignet fra straffemerket. På overtid falt avgjørelsen. Joachim Holberg Eriksen sørget for at alle poengene ble med i bussen hjem til Vennesla.

Les også

Nå blir det toppidrettsgymnas på Sparebanken Sør Arena

Fløy kastet bort seieren

Hvis Fløys kamper hadde blitt avblåst etter 60 minutter i år, hadde de hatt adskillig flere poeng enn de ni som de sanket i årets sesong. Det samme var tilfellet i den siste serierunden, borte mot Bærum.

Les også

Fløy etter laber sesong: - Vi skal rett opp

(for abonnenter)
Øyboerne havnet under tidlig på et straffespark allerede etter tre minutter, men så fikk Mattias Anderssons menn ballen til å rulle. Mål av Torjus Kydland, Henrik Byklum og Julian Brons gjorde at Fløy ledet 3-1 tidlig i 2. omgang.

Men så begynte problemene for Fløy igjen mot slutten av kampen. Etter 72 minutter reduserte Daniel Berg og bare fire minutter etter sto det 3-3. Fløy ble satt under stort press, og enda større ble presset da både Joham Kvame Naglestad og Julian Brons ble sendt i dusjen mot slutten av kampen. Og ni mot elleve ble for tøft for Fløy-guttene å stå imot. På overtid scoret Erblin Llullaku og dermed ble alle poengene igjen i Bærum.

Les også

 1. Mener Starts opprykkssjanser svekkes om VIF eller LSK rykker ned

 2. Vindbjart ledet ti minutter før slutt - tapte likevel

 3. Alle sørlandslagene vant – Vindbjart sikret plassen

 4. Opprykksjubel i Florø: - Nå skal vi til eliteserien

Les mer om

 1. Fotball 2. div
 2. Fløy
 3. Vindbjart FK
 4. FK Arendal