Fotball

Bare uavgjort for Drogba

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=282833&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#282833"> <strong>Elfenbenskysten – Burkina Faso 0-0:</strong></a> Klarte aldri å få ballen i mål.</p>

Didier Drogba of Ivory Coast reacts during their African Cup of Nations soccer match against Burkina Faso, in Cabinda January 11, 2010. REUTERS/Rafael Marchante (ANGOLA - Tags: SPORT SOCCER)
  • 100% Sport

Sterkt keeperspill fra Daouda Diakité og manglende vilje den siste tredelen av banen må ta mye av skylden for at storfavoritt Elfenbenskysten ikke klarte å bryte ned Burkina Fasos forsvar.

Emmanuel Koné hadde flere store sjanser. Den største kom midtveis i annen omgang, men fra god posisjon skjøt han utenfor, der det ville vært lettere å score.

Burkina Fasos bestenotering i afrikamesterskapet er fjerdeplassen i 1998. Også da var det en strålende keeper som var lagets beste spiller, Mamadou Diarra.

Med brødrene Touré, Emmanuel Eboué, Didier Zokora, Bakari Koné og Drogba i startoppstillingen, og spillere som Salomon Kalou på benken, er Elfenbenskysten store favoritter. Men slik skal det ikke alltid gå.

Etter at Togo trakk seg eller ble utestengt fra mesterskapet, har gruppen bare tre lag. Nå kan Elfenbenskysten bli nødt til å slå Ghana for å gå videre.

Burkina Faso-trener Paulo Duarte var forståelig nok ekstatisk etter poenget. De to lagene møttes også i kvalifiseringen, men da vant Elfenbenskysten begge.

– I de kampene kjørte vi en veldig offensiv taktikk. I dag gjorde vi ingen stor kamp, men vi vant et poeng.

Kollegaen på den andre benken var ikke like fornøyd.

– Vi er i en veldig vanskelig situasjon, men har fremdeles alle kortene selv. Jeg vet at vi kan avansere, sier Vahid Halilhodzic.

Didier Drogba mener de siste dagers hendelser, med angrepet mot Togo og spørsmålet om det ble både kamp og turnering, har preget spillerne.

– Etter det som har skjedd de siste dagene har det vært vanskelig å konsentrere seg om fotball. Men nå er turneringen i gang og vi må fokusere på kampene, sier Drogba.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball