Fotball

Tottenham ut av sin andre cupturnering på fire dager

Crystal Palace ble for sterke i FA-cupen.

Kieran Trippier depper etter å ha bommet på straffespark i Tottenhams 0-2-tap for Crystal Palace. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

 • sindre.trygsland@ntb.no

CRYSTAL PALACE - TOTTENHAM HOTSPUR 2–0

I løpet av fire dager har Tottenham forsvunnet ut av to turneringer. Søndag ble byrival Crystal Palace for sterke og vant 2-0 i FA-cupen.

Scoringer av Connor Wickham og Andros Townsend sørget for at de liljehvite fra Nord-London måtte takke for seg i verdens eldste fotballturnering allerede i 4. runde.

Dermed begynner det å bli få muligheter for Tottenham til å vinne sølvtøy denne sesongen. Torsdag forsvant laget ut av ligacupen i semifinalen etter å ha tapt mot Chelsea på straffesparkkonkurranse.

– Det var smertefullt å tape på denne måten. Det var noen nøkkelsituasjoner, som det misbrukte straffesparket, som kunne ha endret alt, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino til BT Sport.

Nå må Tottenham vinne Premier League eller Champions League dersom de skal ende den 11 år lange trofétørken. I ligaen er Spurs ni poeng bak serieleder Liverpool, mens de i Champions League møter tyske Borussia Dortmund i åttedelsfinalen.

– Vi må se fremover. Vi er midt i et vilt kampprogram, men det er slik det er i England. Vi kan ikke klage, men forsøke å gi vårt beste i de to turneringene vi er med i, sa Pochettino.

 • LES OGSÅ: Enorm triumf for Solskjær – Manchester United vant gigantoppgjøret mot Arsenal

Skadeskutt lag

Forrige gang Tottenham vant FA-cupen var i 1991. Den gang sto Erik Thorstvedt i mål.

Mot Crystal Palace måtte gjestene klare seg uten flere av sine største stjerner. Harry Kane og Dele Alli er skadd, mens Son Heung-min har vært på reise og spilt for Sør-Korea. I tillegg var blant andre Christian Eriksen og Toby Alderweireld ikke å se i lagoppstillingen.

Det endte med nedtur. Wickham sendte vertene i ledelsen etter ni minutter. Spissen satte en retur i mål etter avslutning fra Andros Townsend. Scoringen var Wickhams første på 799 dager. Det skriver statistikktjenesten Opta.

Straffebom

Townsend var servitør på 1-0. Etter en drøy halvtime var det han som skulle straffe gamleklubben. Kyle Walker-Peters laget en klønete straffe, og den satte Townsend i mål.

Spurs skulle få muligheten til å utligne fra 11 meter like før pause, men Kieran Trippier misbrukte straffesparket.

Gjestene forsøkte desperat å slå tilbake, og skapte gode muligheter, men klarte aldri å overliste Crystal Palace-keeper Julián Speroni. Dermed ble det nok en cupnedtur for Mauricio Pochettino og hans lag.

(NTB)

Les mer om

 1. Tottenham Hotspur FC
 2. Crystal Palace FC
 3. FA-cupen
 4. Mauricio Pochettino

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tap for King – opptur for Sørloth i Premier League

 2. FOTBALL

  Chelsea og Tottenham kjempet seg til seier

 3. FOTBALL

  Tottenham kun to poeng bak Manchester City etter målshow

 4. FOTBALL

  Tottenham tok tilbake tredjeplassen etter borteseier

 5. FOTBALL

  Julegave til Liverpool-fansen: Sjokktap for City

 6. FOTBALL

  Risikerer sesong uten Europa-spill: – Det ville vært ille