Fotball

Heltne Nilsen kan bli neste eksport

Sivert Heltne Nilsen har stått fram som den store bærebjelken på et Hødd-lag som har blomstret i år. Hødds utfordring kan fort bli at 21-åringen blir for god for klubben.

FOR GOD?: Sivert Heltne Nilsen har storspilt for Hødd. Nå kan unggutten bli aktuell for større klubber.
  • Eirik Nesset Hjelvik
    Eirik Nesset Hjelvik

Spesielt siden Heltne Nilsen bare har kontrakt ut årets sesong. Allerede i vinter viste AaFK interesse.

Nå som Heltne Nilsen storspiller for et av norsk fotballs største overraskelseslag er det rart om ikke flere har midtbanespilleren på radaren.

– Jeg er overbevist om at Sivert har eliteserienivået inne. Han har vært bra for oss over lang tid. Han leverer stabilt gode prestasjoner og gjør nesten aldri en dårlig kamp, sier assistenttrener Sindre Eid som skryter av spillerens mentale styrke.

  • DIREKTE kl 18.00: Hødd — Vard Haugesund

At spillere gjør det godt er normalt sett utelukkende positivt. For Hødds del er utfordringen at Heltne Nilsen bare har kontrakt ut årets sesong.

– Sivert er en viktig spiller for oss som vi ønsker å forlenge med. Vi er i dialog med han og agenten hans, sier sportssjef André Nevstad i Hødd.

Ifølge han har ikke AaFK vært i kontakt med Hødd angående Heltne Nilsen i det siste – til tross for at man hadde følere ute i vinter og i tillegg er på jakt etter en lignende spillertype.

Sindre Eid legger ikke skjul på at det ville ha vært tøft for Hødd å miste midtbaneankeret.

– Sivert er helt klart en av våre nøkkelspillere, skryter han.

Heltne Nilsen selv ønsker ikke å si altfor mye om sin egen framtid.

– Det er klart jeg har ambisjoner om å spille på høyest mulig nivå, og da er selvfølgelig eliteserien interessant. Men inntil videre overlater jeg det der til agenten min, sier han.

Enn så lenge fokuserer han på det sportslige. Bunnlaget Vard Haugesund er første utfordring når de kommer til Høddvoll søndag.

– Det sier seg vel selv at vi går for tre poeng hjemme mot dem, sier Sivert Heltne Nilsen.

Sindre Eid frykter ikke at Hødd går i undervurderingsfella.

– Nei. Det ligger ikke i naturen til vår spillergruppe, sier han.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Hødd
  3. SK Vard Haugesund