Fotball

«I Molde har folk mast i tre år om at Ole Gunnar Solskjær må få sparken. I Manchester jubler de for at han er sjef i verdens største fotballklubb.»

KOMMENTAR: «Dette er den mest absurde kontrasten jeg har opplevd i løpet av mine 22 år som sportsjournalist», skriver Romsdals Budstikkes sportsleder Trond Hustad.

Tidenes vikariat: «Jeg håper han gjør det akkurat så bra i United at han kommer tilbake til Molde i mai», skriver Romsdals Budstikkes sportsleder Trond Hustad om Ole Gunnar Solskjærs eventyr i England. Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN

Ole Gunnar Solskjærs overraskende overgang til Premier League var et eventyr, og de tre første kampene som manager har vært som en drøm. Så langt har de vise menn i Manchester United oppnådd akkurat det klubbens maktelite ønsket med å ansette Solskjær som redningsmann ut sesongen: Fansen har fått en etterlengtet og helt nødvendig opptur. Gleden og entusiasmen er tilbake både på og utenfor banen. De unge profilene i laget blomstrer og scorer i en filosofi preget av offensiv og underholdende fotball.

I Molde var sjokket stort da nyheten sprakk før jul. De fleste reagerte med vantro. Jeg skal innrømme at jeg ikke trodde på det selv de første timene. Men i Manchester iverksatte ryktene helt andre følelser og tanker. Der ble ansettelsen umiddelbart mottatt med begeistring og optimisme. Det er få nordmenn som forstår hvilken ekstrem posisjon Ole Gunnar Solskjær har i og rundt Manchester United. For den som ikke har opplevd hysteriet på nært hold, er det vanskelig å begripe omfanget av den stjernestatusen som fortsatt omgir hele Solskjær-figuren.

Les hele saken med abonnement