Fotball

TIL-talentet fra startplass til tribunen: - Frustrerende

Da serien startet i mars, var Lasse Nilsen inne i TILs førsteellever. Nå er han ikke engang i troppen hos Gutan.

UTELATT: Lasse Nilsen, her mot Skeid onsdag kveld for TIL 2, får ikke tillit på TILs A-lag.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ALFHEIM (iTromsø): Nilsen spilte hele kampen da TIL 2 møtte Skeid i oppgjøret som endte 2–2 mandag kveld.

21-åringen har vært mest å se for Gutans B-lag denne sesongen, og har ikke startet en kamp i eliteserien siden 12. mai. Nilsen kom inn på banen og fikk to minutter mot Rosenborg i serien i slutten av august. Siden da har TIL spilt fire seriekamper hvorpå Nilsen har vært utelatt fra troppen i tre av dem.

– Jeg skal ikke forklare meg bort på noe som helst vis. Trenerne tar sine valg, og de har ikke funnet plass til meg i troppen. Jeg har ikke vært syk eller mye ute av trening, sier Nilsen til iTromsø.

Les også

TIL-treneren forklarer hvorfor spissduoen har vært ute i kulden

– Lyst å spille

Kent-Are Antonsen har lagt beslag på venstrebackplassen der Nilsen lenge har konkurrert. Når Antonsen ikke har spilt har Christian Landu-Landu, Jostein Gundersen og Henrik Gjesdal fått sjansen på bekostning av Nilsen.

– Jeg har alltid lyst til å spille, og når det er TIL 2-kamper føler jeg at jeg leverer på et godt nivå hver gang jeg spiller der, sier Nilsen.

– Hva må du forbedre i spillet ditt?

– Jeg har ofte fått høre at det defensive er et område jeg må forbedre. Men jeg har mye å komme med fremover, og det er der min styrke er. Så jobber jeg så godt jeg kan med at svakhetene mine bakover ikke skal vises, sier en ærlig Nilsen.

— Frustrerende

Han omtaler situasjonen med den manglende spilletiden som ”frustrerende”.

— Forsesongen i år var jeg inne på laget siden Kent-Are var skadet. Jeg hadde muligheten i vinter, og synes jeg var bra i den perioden. Så kom det noen kamper for en stund siden da jeg ikke var bra nok, erkjenner Nilsen.

Han spilte 481 minutter i 2015, og har 421 registrerte minutter i eliteserien i 2016. – Jeg må se etter sesongen på hva jeg trenger, og på hva trenerne ser for seg neste år. Jeg skrev ny avtale i vinter, så jeg skal stå på i TIL videre, sier Nilsen.

Men en ny sesong med så lite spilletid er på langt nær optimalt.

– Jeg har ambisjoner og for meg handler det om egenutvikling. Jeg forstår at TIL må tenke på klubb og lag men for min del må jeg også tenke på meg selv, fastslår Nilsen.

Les også

 1. Fem grunner til at TIL berger plassen

 2. Fem grunner til at TIL rykker ned

– Skal satses på

TIL-trener Bård Flovik er helt kategorisk på at Lasse Nilsen har en fremtid i TIL tross den sviktende A-lagstilliten i år.

– Lasse har jeg like stor tro på. Han har fått en mellomsesong nå og så skal vi satse på han til neste år. Han skal vi absolutt ha i klubben. Han har kontrakt med oss i mange år til, sier TIL-treneren.

Flovik forklarer den manglende spilletiden til nå i sesongen:

– Han spilte mye venstreback fram til et punkt i sesongen, hvor vi ville ha han fram på kant for å bruke styrkene hans mer. Der han har konkurrert med Mikael (Norø Ingebrigtsen), Aron (Sigurdarson) og Thomas Lehne Olsen. I troppen er det bare plass til tre kanter, og da har Lasse falt ut noen ganger i den konkurransen.

– Det er helt definitivt en spiller som er til for oss, og som skal bidra mer enn han har gjort, lover TIL-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking7511146816
2Lillestrøm6420124814
3Molde6312117410
4Sarpsborg 085311106410
5Vålerenga630379-29
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL