Målfest for Solskjærs United: Dette sa han til spillerne før kampen

Ole Gunnar Solskjær (45) har lovet å få smilene tilbake. Og i Cardiff lørdag kveld var det Manchester United som kunne smile.

Det var god stemning mellom Solskjær og Manchester United-spillerne etter kampslutt.
  • Daniel Røed-Johansen

Cardiff – Manchester United 1–5

CARDIFF: Solskjærs spillerkarriere i Manchester United ble et eventyr. Om managerlivet i klubben blir det samme, er det for tidlig å si noe om.

Men han har i hvert fall fått en perfekt start.

Tiden som Cardiff-manager for fire år siden ble en gedigen nedtur. Men lørdag kveld var det Solskjær som triumferte her på Cardiff City Stadium.

Målene rant inn, slik fansen har lengtet etter. Ikke siden Alex Fergusons avskjedskamp i mai 2013 har Manchester United scoret fem mål i Premier League. Den gangen ble det 5–5 mot West Bromwich.

Solskjærs triumfkveld ble akkompagnert av hyllestsanger fra bortefansen.

– Det er fantastisk. Jeg har vært her som spiller i 11 år, så jeg vet litt hvordan det er. Men det gjør meg stolt, sier Solskjær til Aftenposten.

Det var mye United-jubel i Cardiff lørdag kveld.

Tekstet med Ferguson

I et intervju med TV 2 avslørte han hva han til spillerne før kampen:

– Jeg sa at de skulle gå ut og nyte kampen og spille fotball sånn som de kan. Det er en garderobe full av kvalitet. Det er den beste elleveren jeg har tatt ut, noen gang, sa nordmannen og smilte.

Han kunne også avsløre at han kvelden før kampen hadde sendt noen tekstmeldinger med nettopp Sir Alex om kvaliteten på laget.

– Jeg tekstet med «Fergie» i går kveld om det. Da jeg hadde tatt ut 11-eren var det godt å slappe av.

Startet med Solskjær-sanger

Solskjærs triumfkveld både sluttet og startet med sang.

You are my Solskjaer,

My Ole Solskjaer,

You make me happy,

When skies are grey

(...)

Solskjær-sangen til melodien av You Are My Sunshine var det eneste som hadde hørtes fra bortesupporterne siden dommeren blåste i gang kampen.

Men nå, tre minutter inn i oppgjøret, ble sangen plutselig avbrutt. Av et jubelbrøl.

Brølet kom fra Manchester United-fansen, som så hva som skjedde på motsatt ende av banen. Der hoppet Paul Pogba over ballen, men like bak kom Marcus Rashford og banket frisparket i mål.

Rødkledde spillere i jubelrus sprintet ned mot nærmeste hjørneflagg. På sidelinjen tok Solskjær del i en felles omfavnelse med Manchester Uniteds nye trenerteam.

Så snudde han seg tilbake mot banen og knyttet nevene, som om han måtte ha et øyeblikk for seg selv for ordentlig å suge inn øyeblikket.

Pogba viste seg frem

Cardiff er et lag med krigere, det ble advart mot det før kampen, og de bet fortsatt fra seg etter den tidlige smellen.

Men rett før halvtimen var det likevel Manchester United som fikk en ny scoring.

Paul Pogba kom på kant med Mourinho, og han har fått kritikk for ikke å vise nok vilje. Men Solskjær har tidligere sagt at han ville ha bygd laget rundt franskmannen. Og her viste han både vilje og kvalitet.

Viljen skinte gjennom da han vant tilbake ballen, og kvaliteten skinte gjennom i den påfølgende pasningen. Ander Herrera skjøt via en Cardiff-forsvarer, og ballen føk i mål.

Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart som Manchester United-manager.

Vakker scoring

Cardiff reduserte på straffe, og med Solskjær så fersk på dette nivået, er det lett å tenke at hver kamputvikling er en ny test.

Men knapt før man rakk å fullføre tankerekken kom Manchester Uniteds tredje scoring. Den var vakker. Anthony Martial spilte til Pogba, Pogba spilte til Jesse Lingard, Lingard spilte tilbake til Martial, og Martial satte ballen iskaldt i mål via stolpen.

På sidelinjen klappet Solskjær i hendene. Smilet gikk nesten rundt.

Manchester United scoret fem ganger.

I 2. omgang kom mål nummer fire, da Lingard scoret på straffen han selv skaffet. Og rett før slutt fastsatte samme spiller resultatet til 1–5.

I er intervju vist på TV 2 fikk tomålsscorer Jesse Lingard spørsmål om Solskjærs innflytelse.

– Han vil at vi skal spille positiv fotball. Dette var bare starten, sier angriperen.

Hjemkomst 2. juledag

Nå handler det om å gjøre Old Trafford til et fort igjen, et sted motstanderne frykter.

Første skritt mot det kan tas mot Huddersfield 2. juledag – på Boxing Day.

Det er fotballens festdag i England. Så gjenstår det å se om hjemkomsten på Drømmenes teater blir en fest også for Ole Gunnar Solskjær.

Akkurat nå har han i hvert fall all grunn til å smile.