Fotball

Konradsen etter poengtapet: - Det er min skyld

Anders Konradsen så rødt og erklærer seg selv som syndebukk etter poengtap mot Aalesund.

Rødt kort til Anders Konradsen.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

AALESUND — ROSENBORG 1-1

ÅLESUND/TRONDHEIM: - Det er min skyld at vi taper to poeng i dag, sier Anders Konradsen ærlig til Adresseavisen etter det svært skuffende poengtapet på Color Line stadion.

Alt så ut til å gå veien for trønderne som valgte å spare fem nøkkelspillere fra start i lørdagens kamp mot bunnlaget Aalesund. Helt til Konradsen fikk sitt andre gule kort etter 75 minutter og dermed marsjordre fra dommer Kai Erik Steen. Nå tar nordlendingen på seg skylda for poengtapet.

Les også

Rødt kort og poengtap for Rosenborg

— Dumt av meg

Et kvarter før full tid oppsto det dramatikk, da RBKs midtbaneanker fikk sitt andre gule kort for dagen grunnet armbruk. Rosenborg måtte dermed fullføre med ti mann. Aalesund fikk et løft etter utvisningen og hadde muligheter til å utligne, men Rosenborg så ut til å sikre tre poeng. Slik gikk det ikke.

— Det er så dumt av meg å bli revet med av alt som skjer utpå der. Det skal ikke gå an, sier midtbaneankeret om utvisningen.

Det første gule kortet, skjønner imidlertid rivjernet lite av:

— Jeg vet ikke hvorfor jeg får det første gule kortet, om det er at han oppfatter at jeg sparker bort ballen eller om det er på grunn av holdingen i forkant..

Utlignet på overtid

Sunnmøringene var svært tafatte i store deler av kampen før utvisningen, men utligningen kom ikke før Edvard Skagestad fikk stå helt umarkert på en corner tre minutter på overtid. Han stanget ballen enkelt i nettet bak en sjanseløs Pavel Londak. Ranet var et faktum. Konradsen mener at det hadde vært lettere å avverge situasjonen med elleve mann på banen.

— Det er klart det hadde blitt enklere å dekke opp om vi var fulltallige ute på banen, men jeg har ikke sett målet, så jeg kan ikke uttale meg direkte, sier han.

**SJEKK RBK-BØRSEN:

Les også

«Det var ikke lurt å bytte ut Mike Jensen»

(krever innlogging)**

— Min skyld

Nordlendingen mener at Rosenborg aldri ville ha kommet i den situasjonen om han fortsatt var på banen.

— Det er min skyld at vi tapte to poeng i dag, sier Konradsen resignert.

Rosenborg tok ledelsen ved Elba Rashani allerede etter to minutter og ga hjemmelaget en blytung start på kampen. Konradsen synes det er utrolig surt at Rosenborg ikke klarer å score flere mål i en kamp hvor de er så overlegne i banespillet. Slik oppsummerer midtbanespilleren stemninga i garderoben etter kampen:

— Nedbrutt. Veldig tung stemning, alle er enige om at vi tapte to poeng her i dag, fastslår Konradsen som ble utvist for første gang i sin RBK-karriere.

Med kun ett poeng på Color Line Stadion har Odd en gyllen mulighet til å kappe inn på Rosenborgs forsprang i søndagens bortekamp mot Bodø/Glimt. Avstanden før helgas runde var på tre poeng, og med seier søndag, er Fagermos menn på skuddhold.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Aalesunds FK
  4. Anders Konradsen