Markus Henriksen: - De mente tydeligvis at jeg ikke var god nok. Jeg føler at jeg kunne kommet med før

Nybakt pappa og endelig god nok for landslaget igjen.

Markus Henriksen er i landslagstroppen for første gang under Per-Mathias Høgmo og håper å få sjansen til å bidra mot Kroatia.

For første gang siden Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef er Markus Henriksen i troppen. Han er lysten på å gripe sjansen.

— Det er en stund siden jeg har vært med. Jeg ble innkalt i oktober i fjor, men da var jeg dessverre skadet, sier Alkmaar-spilleren som har hatt stor suksess i klubblaget den siste tiden og i høy grad bidratt til at laget er i tetstriden i Nederland.

Les også

«Innerst inne vet nok Ødegaard og Høgmo at seier mot Kroatia er lite trolig»

22-åringen står med 18 landskamper, men den forrige kom for over halvannet år siden.

— Tydeligvis har de ment at jeg ikke var god nok. Jeg føler at jeg kunne kommet med før , innrømmer han.

Det er imidlertid ingen tvil om at han har hatt en spesielt god periode etter at han var tilbake fra skaden som ødela i fjor høst. I kamp etter kamp trekkes han fram blant Alkmaars beste, og i helgen ble han matchvinner.

— Det går veldig bra. Nå brukes jeg som indreløper og offensiv midtbane, og det passer meg godt. Jeg får bidra med mål og assist, og det er fint å kunne gjøre det, sier han.

Henriksen trives godt i Nederland.

Opplevelser

— Til sommeren har jeg vært der i tre år, og jeg har opplevd utrolig mye. Nå kjemper vi i toppen, og allerede det første året ble jeg cupmester, sier han.

Les også

Forren: - Unødvendig å rote bort seieren

— Og så har vi laget vårt første barn der, som kom til verden for tre uker siden , legger han til.

Farsrollen gjør hverdagen enda bedre.

— Det er kjempestas, for det skjer noe nytt hver dag. Og med en liten å komme hjem til blir det fortere glemt om jeg har hatt en litt dårlig dag på banen, sier han.

Lørdag kan han få gi sine første bidrag i Norges kamp for å komme til EM-sluttspill i Frankrike neste sommer. Han var med å ta EM-bronse med U21-landslaget i Israel for snart to år siden og har lyst til å oppleve flere sluttspill.

— Absolutt, det er derfor jeg er med. Jeg har utrolig lyst til å spille de store sluttspillene. Landslaget har ni poeng og er med i gruppen. Vi får se hva vi kan klare mot et godt Kroatia.

(©NTB)