Fotball

Barmen er folkets favoritt

<br></br><br></br><p>BTs avstemning viser at supporterne ønsker Kristoffer Barmen i Austin-rollen mot Vålerenga.</p>

Bergen 20120516.Eliteserien fotball, Brann - Sogndal, Branns Kristoffer Barmen etter eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sogndal på Brann stadion onsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Mads Bøyum
brann

Han er ung, lokal og har en spillestil som er lett å like – Kristoffer Barmen er ikke den som legger noe imellom i duellene. Derfor er det kanskje ikke så rart at han er i suveren ledelse på bt. nos uhøytidelige avstemning over hvem som bør fylle hullet etter Rodolph Austin mot Vålerenga. Når mange hundre har avgitt sin stemme, har han kapret godt over halvparten av dem. Nærmeste utfordrer er Fredrik Nordkvelle, med 24 % av "folket" i ryggen. Trioen Fredrik Haugen, Hassan El Fakiri og Erik Mjelde har til sammen skrapt sammen støtte fra 17 % av dem som har sagt sin mening.

Flere av de nevnte trives bedre i, og er mer aktuelle for, den offensive midtbaneplassen, enn den dype Austin-rollen, men likevel: tallene forteller noe, blant annet at Barmen er populær hos supporterne. De ønsker at han får flere sjanser.

— Hyggelig

— Det er alltid hyggelig at folk vil jeg skal spille, men det viktigste for meg er at Rune (Skarsfjord, trener) har troen på meg. Folket tar ikke ut laget, det er det han som gjør, sier Barmen til BT.

Med sin svært avslappede personlighet, lar han ikke snakk utenfra bevege ham den ene eller andre retningen.

— Jeg liker ikke å spekulere i om jeg skal spille eller ikke, sånt for andre ta seg av, sier han, sittende på bortebenken på Stadion, mens han fikler med sokketapen.

Han kan være trygg på at andre spekulerer. BTs Brann-blogger Eduardo «Doddo» Andersen, tok for seg de forskjellige midtbanekandidatene sist uke. Konklusjonen hans var klar.

— Mannen Rune Skarsfjord bør gi tillit til nå heter Kristoffer Barmen, skrev han, og begrunnet videre:

— Han beviste i kampene mot Lillestrøm og Sogndal at han er klar for større oppgaver. Han har stor arbeidskapasitet, er ofte involvert, har et godt blikk og tar kloke valg med ballen. Han kan bli en sentral mann for Brann fremover.

Skarsfjord har ikke det å røpe laguttak til pressen som favorittsyssel, men sier følgende om Austin-hullet som må fylles:

- Vi har jo absolutt flere muligheter der. Men det kan selvfølgelig bli Barmen. Han har gjort det bra for oss før. Og at han leder den avstemningen deres, er ikke så overraskende, sier han.

- Gyllen mulighet

At Brann nå er uten Austin, kan ses på fra flere sider, mener Skarsfjord.

— Vi kunne lagt oss ned og grått over at han ikke er her mer, men i stedet for å gjøre det velger jeg å glede meg over dem som nå får sjansen. Når noen forsvinner fra et lag er det alltid sånn at noen andre står frem og tar store steg. Slike prosesser er naturlige og sunne for fotballag, og det er veldig artig å være med på.

Han fortsetter:

- Det fungerer gjerne sånn både i A-lagsfotball og på aldersbestemt nivå. Når Brann henter en god 12-åring fra Baune, snakkes det kanskje om at laget vil rakne, men så er det i stedet to-tre nye som blomstrer. Sånn kan det bli hos oss også, sier Skarsfjord.

Barmen er i hvert fall klar til å gripe mulighetene han får utover høsten.

— På en måte er det at Austin nå er borte en gyllen mulighet for noen av oss. Selv om det er nesten umulig for en enkeltspiller å fylle tomrommet etter ham. Nå gjelder det bare å bevise hva man kan, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien