Fotball

Sjekk disse, Vålerenga!

<p>Hvis ikke jakten på Per-Mathias Høgmos underskrift lykkes, har Vålerenga mange alternativ som Martin Andresens erstatter.</p>

Andy copy2
 • Bertil Valderhaug
 • Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Det er i hvert fall ikke problemer med å finne mange aktuelle og også noen ledige norske trenere nå som Vålerenga intensiverer jobben med å finne mannen som skal føre klubben til topps igjen.

 • Hvem mener du Vålerenga bør ansette? Si din mening nederst i saken!

Her er 10 andre:

 • Nils Arne Eggen (71) : Den mest suksessrike norske klubbtreneren gjennom tidene er 71 år gammel, men har ikke lagt skjul på sin lyst til å være trener. I år har han med suksess ledet Orkdal fra 4. til 3. divisjon. Fortid som spiller i Vålerenga. Gammel som 71-åring? Sir Alex Ferguson er 70. Luis Aragones var like gammel da han ledet Spania til EM-gull i 2008. * Henning Berg (43) : Også han har fortid som spiller i Vålerenga. Etter at den tidligere landslagskapteinen fikk sparken som Lillestrøm-trener i fjor høst, har han vært fotballekspert i TV2. Legger ikke skjul på at han fortsatt har ambisjoner som trener om det rette tilbudet dukker opp. Fikk mye ut av lite i Lyn, og var bare et feilaktig idømt straffespark fra å lede klubben til gull i 2005. * Ronny Deila (37) : Er i nærheten det kunststykket det vil være å lede Strømsgodset til seriegull. Cupgull for to år siden. En trener med klar og tydelig leder— og spillestil, men er under kontrakt med Strømsgodset.
 • Trond Sollied (53) : Den tredje kandidaten med fortid fra de bakre rekker i Vålerenga. Har hatt suksess både innenlands og utenlands, men er midt inne i en toårsavtale med belgiske Gent.
 • Nils Johan Semb (53) : Var sammen med Erik Hamrén aktuell som ny Vålerenga-sjef den høsten Martin Andresen ble ansatt. Er nå toppfotballsjef i Norges Fotballforbund. Den tidligere landslagssjefen har fortsatt til gode å være trener på ypperste klubbnivå.
 • Kjetil Rekdal (43) : Er fortsatt under kontrakt med Aalesund, men det har vært litt gnisninger der de siste månedene. Hadde suksess da han var trener i Vålerenga. Ledet klubben både til cupgull i 2002 og seriegull i 2005. Har en legendestatus i klubben.
 • Åge Hareide (59) : En av landets mest meritterte og suksessrike trenere før han ble landslagssjef. Så fikk han sparken. Det samme skjedde i Viking. Har fått en opptur i Helsingborg, men er uten trenerjobb etter sesongen.
 • Geir Bakke (42) : Tidligere Vålerenga-assistent både for Nordlie og Rekdal, og for Janne Jönsson i Stabæk. Har ledet Kristiansund til suverent opprykk fra 2. divisjon denne sesongen.
 • Per Joar Hansen (47) : En rutinert trener med Rosenborg-filosofi. Har fått skikk på U-landslaget. Trenerbakgrunn fra Rosenborg, Sundsvall, Aalesund og Ranheim.
 • Steinar Nilsen (40) : Etter stor suksess i Tromsø, var han blant landets mest ettertraktede trenere. Dro så til Brann, hvor han opplevde en nedtur og fikk til slutt sparken i mai i 2010. Fotballekspert på MAX de to siste sesongene.

Les også

 1. Ronny Deila blir i Strømsgodset til 2015

 2. - Spilte fantastisk, men skulle hatt mer gull

 3. &ndash; Har ikke snakket med Vålerenga

 4. Tjærnås: - Umulig å unngå Martins exit

 5. Fritt frem for Høgmo

 6. Andresen må gå etter svake resultater i VIF

 7. Berg ikke avvisende til trenerjobben i VIF

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien