Fotball

Bodø/Glimt snublet igjen – Molde kan sikre gullet om én uke

Bodø/Glimt rotet bort en 2-0-ledelse og spilte 2–2 hjemme mot Haugesund søndag. Dermed kan Molde sikre ligagullet om én uke.

Fredrik Bjørkan ble utvist 18 minutter før slutt søndag. Så rotet Glimt bort ledelsen. Mats Torbergsen / NTB scanpix

 • NTB

Håkon Evjen og Jens Petter Hauge scoret etter henholdsvis 11 og 17 minutter og sendte Glimt opp i 2-0-ledelse. Så slo Haugesund tilbake. Kristoffer Velde reduserte, før et selvmål elleve minutter før slutt sørget for poengdeling.

Med ett poeng søndag står Bodø/Glimt nå med 51 totalt. Det er åtte poeng bak serieleder Molde. Med tre kamper igjen kan blåtrøyene dermed sikre ligagull med seier hjemme mot Strømsgodset om én uke. Odd på tredjeplass følger fem poeng bak Glimt, men har én kamp til gode. Glimt har fire strake kamper med uavgjort.

– Det er blitt litt for mye av dette i de siste kampene, men sånn er det. Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å ta tre poeng i dag. Gullet har vi ikke hatt så mye fokus på, men vi gjør det vanskelig for oss selv i dag når vi blir ti mann, sa Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

Tidligere i uken jublet Haugesund for en plass i cupfinalen etter 3-0-seier borte mot Odd. Søndag så de ut til å komme kraftig ned på jorda, men en sterk opphenting sørget for et imponerende bortepoeng.

Les også

Molde slo rivalen – tok langt steg mot seriegull

Tre raske mål

11 minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. Sesongens store spiller for Glimt, Håkon Evjen, vendte opp og skjøt fra drøyt 20 meter. Skuddet snek seg helt nede i det høyre hjørnet.

19-åringen var på farten igjen seks minutter senere. Evjen driblet seg inn i feltet og spilte videre til Jens Petter Hauge. Han løftet ballen vakkert opp i hjørnet.

Haugesund brukte bare to minutter på å svare. Kevin Martin Krygård fant Kristoffer Velde på bakre stolpe. Han sørget for 1–2 etter 19 minutter. Gjestene, som kan se frem til cupfinale mot Viking i desember, kunne utlignet etter en drøy halvtime.

Martin Samuelsen headet på bakre stolpe, ballen traff armen til Erlend Dahl Reitan, men dommeren lot spillet gå. Der burde nok gjestene fått sjansen fra elleve meter.

Les også

Molde skriver seg inn i historiebøkene – skal spille rekordkamp lørdag

Bjørkan utvist

Den andre omgangen startet fartsfylt, men uten de helt store sjansene. Reitan fikk en god mulighet etter cirka 25 minutter av omgangen, men Haugesunds keeper reddet og ingen Glimt-spillere sto klare på returen.

Så kom det en kalddusj for hjemmelaget. 18 minutter før slutt fikk Fredrik Bjørkan sitt annet gule kort. Dermed måtte Glimt klare å stå løpet ut med én mann mindre på banen.

Det klarte de ikke. Sju minutter senere endte et innlegg fra Samuelsen med at Vegard Bergan satte ballen i eget nett.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Gullhåpet svekket for Glimt – utlignet på overtid

 2. FOTBALL

  – Den beste omgangen jeg har spilt i MFK-drakta

 3. FOTBALL

  To Molde-mål på to minutter - nå styrer de mot seriegull

 4. FOTBALL

  Her er den kontroversielle dommeravgjørelsen som kan ha avgjort gullkampen: – Utrolig bittert

 5. FOTBALL

  Molde avsluttet sesongen med målfest

 6. FOTBALL

  Bodø/Glimt legger press på serieleder Molde: Sendte Tromsø hjem som slakt