Vålerenga stoppet tapsrekken

Vålerenga hadde et lite lyspunkt å føre i protokollen etter kampen mot Sarpsborg 08.

  • Kurt B. M. Haugli

Vålerenga – Sarpsborg 08 1–1

VALLE: Vålerenga hadde vært gjennom en trist periode. De to siste kampene i serien endte med tap 0–3. Ett av dem mot erkefienden fra Lillestrøm. Som om ikke det var nok, så gikk de på en skikkelig cupsmell mot Bærum midt i siste uke. Målforskjell på de tre siste kampene: 3–11.

Dagen ble ikke mindre trist da Sarpsborgs Lars-Jørgen Salvesen dukket opp midt mellom to passive Vålerenga-forsvarere og tappet inn ledermålet etter 19 minutter. Da hadde Chidera Ejuke allerede spolert en gigasjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen. Ballen traff stolpen.

Bård Finne får gratulasjoner fra lagkamerater etter at han har utlignet Sarpsborg 08s ledelse etter en halv times spill i første omgang.
Les også

Nigeria-spillerne nektet å forlate VM-hotellet. Ifølge treneren er bonuskonflikten løst.

Lettelsens sukk

Men alt kunne ikke gå galt. Derfor var det lettelse i hvert sukk på Intility Arena da Bård Finne dukket opp og satte inn utligningen etter 33 minutter med fotball.

Hvis vi vil være riktig slemme, så kan vi fort spole over det meste av det som skjedde den neste timen av kampen. Vi registrerte at Sam Adekugbe burde ha scoret på et raid og gitt Vålerenga ledelsen relativt tidlig i annen omgang. Bortsett fra dette tilløpet til dramatikk, var det lite som skjedde.

Vålerenga hadde ballen mest, men Sarpsborg var trygg i sin defensive formasjon. Oppfinnsomhet og de forløsende pasningene manglet. Dermed var det i perioder lite som handlet om festfotball på Intility.

Det vi fikk se var tøffe nærkamper, feilpasninger, klareringer uten adresse og et lastebillass med støttepasninger.

– Vi ville ha tre poeng, men det ble en 1–1-kamp til slutt. Det er klart at vi ønsker å fremstå bedre enn det her, men vi kommer tilbake og holder unna, oppsummerte Vålerenga-trener Ronny Deila overfor Eurosport.

– Sånn som kampen ble, så burde begge lag være fornøyde med ett poeng, istemte Herolind Shala.

Les også

Den spesielle feiringen var en gest til Truls Svendsen

Forsvar viktigst

Sarpsborg som sliter rett over nedrykksstreken, hadde åpenbart et viktig mål med kampen. Unngå tap. Det har vært litt for mange av dem denne våren. Dermed gikk de i perioder ut forsiktig. Ikke dermed sagt at de var ufarlige. Målscorer Lars-Jørgen Salvesen klarte å skape trøbbel for Vålerengas forsvar, men ble ofte litt for alene.

– Oppsummert så er vel første omgang morsom å se på, mens andre omgang er kjedelig å se på, sa Salvesen til Eurosport.

– På bortebane er vi fornøyd med å ta med oss poeng. Og så trått som det har gått for oss i det siste, så er vi fornøyd med ett poeng her, la han til.

PS! Det var solgt 8.130 billetter til kampen. Så mange var det ikke til stede på Intility Arena tidlig en sankthansaften.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk