Fotball

Tarik lover å hente Rosenborg-gullet

Tarik Elyounoussi har ingen planer om å vente ved postkassa i Tyskland dersom RBK tar seriegullet.

TIL TYSKLAND: Tarik Elyounoussi lover å hente seriegullet i Trondheim - om Rosenborg vinner serien. Foto: Therese Alice Sanne

  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

Han har vært sesongens beste poengplukker og en av lagets aller viktigste spillere. Men Elyounoussi tror ikke gullsjansene blir mindre for RBK når han nå forlater klubben.

– Jeg tror ikke det blir så mye vanskeligere å vinne gullet uten meg. Vi har en veldig bra tropp, og nå kommer Søderlund også. Jeg har stor tro på at han vil blomstre og score masse mål, sier Tarik.

Kommer tilbake

Dersom det til slutt skulle ende med gull, er Tarik soleklar på at han henter medaljen sin selv.

Det hadde vært sykt gøy å komme tilbake til Lerkendal på slutten av sesongen og fått medaljen rundt halsen. Jeg lover å komme tilbake dersom det blir gull. Det må jeg få til, absolutt , sier han.

Vil avslutte med stil

Et viktig steg på veien fram mot seriegull, er lørdagens kamp mot Strømsgodset.

Elyounoussi blånekter på at han mentalt sett allerede er i Tyskland.

Det hadde selvsagt passet dårlig å bli skadet nå, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg er fortsatt RBK-spiller, og forholder meg profesjonelt til det. Det er ikke noe problem for meg å koble på Rosenborg-knappen mot Godset, og gi alt jeg har , sier han.

Får litt ekstra fri

Etter Godset-kampen, har Elyounoussi sin første arbeidsdag for Hannover den 29. juni.

– Da skal jeg etter planen hilse på mine nye lagkamerater, og ta noen småtester. Så reiser jeg til Marokko. Broren min skal nemlig gifte seg, og det må jeg selvsagt få med meg, sier han.

Når Elyounoussi kommer tilbake til sin nye klubbs oppkjøring i juli, har han to ambisjoner. Han skal kapre en plass på laget – og han skal lære seg tysk.

For å komme inn i gruppa og inn i systemene er det viktig å snakke språket. Men jeg tror det skal gå fint. Jeg har allerede kontaktet tysklæreren min der nede , sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Kristiansund750275215
2Rosenborg74211911814
3Molde7421179814
4Bodø/Glimt6411114713
5Vålerenga6321127511
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. TSG 1899 Hoffenheim