Fotball

Nest-Sotra har kun 11 spillere i A-stallen

Sotrastrilene ønsker å rykke rett opp igjen til 1. divisjon, men om sesongen hadde startet i dag ville de så vidt kunne stilt et helt lag.

KUTTER KRAFTIG. - Vi måtte selvsagt kutte ganske kraftig etter nedrykket, men vi prøver å sy sammen et så godt opplegg at det er mer fristende enn å tjene penger andre steder. Vi opplever at vi er attraktive for andre spillere, mener Nest-Sotra-trener Ruben Hetlevik.
  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

Det har snart gått en måned siden Nest-Sotra rykker ned fra 1. divisjon. Klubben har en målsetting om å rykke direkte opp igjen i 2016, men da er det mange brikker som må falle på plass.

I disse dager jobber klubben hardt med å sikre seg både sponsorer og spillere som kan forsikre satsingen på øyen.

— Det er klart at et nedrykk gjør vondt økonomisk. Vi mister en del forbundsstøtte og det er heller ingen hemmelighet at vi har mange sponsorer i oljebransjen som sliter i øyeblikket. Men vi har mange venner på Sotra som har lyst å hjelpe oss, sier Michael Flyvholm, daglig leder i Nest-Sotra.

- Fotballspillere som utøver sin idrett i grenseland mellom hobby og deltidsjobb er akkurat like troløse som de helproffe, skiver Anders Pamer.

Påvirkes av oljefallet

Det er mange spørsmål som foreløpig henger i løse luften.

Forsyningsselskapet CCB, en av klubbens mangeårige hovedsponsorer, sliter i likhet med resten av oljebransjen, og har ikke mulighet til å være like gavmilde som tidligere. I tillegg er store deler av spillerne som rykket ned forsvunnet eller sitter på gjerdet og vurderer fremtiden.

— Vi har selvsagt sett på kuttene vi må gjøre til neste år, men det ønsker jeg ikke gå inn på nå. Det er noen ting vi må avklare med tanke på sponsorer og spillerlogistikk fremover, så det holder vi foreløpig for oss selv.

LES OGSÅ: Tror på maktskifte på Sotra innen få år

- Hvor mange spillere har dere i A-stallen per dags dato, Flyvholm?

— Vi har kun 10–11 spillere i stallen nå, men vi er i dialog med spillerne og det er fortsatt veldig tidlig i prosessen. Mange vil ikke forplikte seg nå fordi de vil se om det kommer andre muligheter, sier han.

- Nedrykket stikker fortsatt

I sommer hentet sotrastrilene hele åtte spillere fra inn- og utland. De fleste av disse har returnert der de kom fra eller vurderer nå sin fremtid.

Nest-trener Ruben Hetlevik er likevel ikke bekymret for at laget ikke skal være konkurransedyktige når vi kommer til sesongstart i 2. divisjon.

LES OGSÅ: Her er noen av spissene Brann kan hente

— Nedrykket stikker jo fortsatt, men vi ser fremover. Vi har beholdt store deler av startelleveren vår, som vi hadde en veldig god høst med i 1. divisjon. Vi er i dialog med flere spillere, og det er faktisk flere spillere som har ringt oss enn motsatt, sier Hetlevik til BT og legger til:

— Vi ønsker å fremstå som en 1.-divisjonsklubb og spillerne skal ha et like bra sportslig opplegg hos oss som hos 1. divisjonsklubbene.

Kapteinen signerte ny kontrakt

Klubben ønsker å få mest mulig på plass før ferien starter 15. desember og onsdag falt en viktig brikke på plass da fjorårets beste Nest-Sotra-spiller, Max Bjørsvik, signerte ny kontrakt.

Men det er fortsatt usikkert om spillere som Joakim Hammersland, Øystein Aksnes og Johnny Furdal forblir på Ågotnes.

  • Dette er Nest-feilen Åsane bør unngå

Lørdag kunne Norges Fotballforbund avsløre oppsettet for 2. divisjon, der det ble klart at sotrastrilene blant annet møter Fana, Fyllingsdalen, Lysekloster, Stord og Vard Haugesund i sin avdeling.

— Det blir en spennende sesong med mange gode lag. Det gøye med annendivisjon er jo alle lokaloppgjørene, og både Fyllingsdalen og Lysekloster er lag som har vist at de satser. Det blir ingen "walk in the park" og vi er fullt klar over at det blir tøft, sier Hetlevik.

De siste fem årene har omtrent ett av de fire nedrykkslagene rykket direkte opp igjen på første forsøk:

Antall lag som rykket opp på første forsøk

2015 – 1 av 4 (Ull/Kisa)

2014 – 1 av 4 (Follo)

2013 – 3 av 4 (Tromsdalen, Bærum, Alta)

2012 – 0 av 4

2011 – 1 av 4 (HamKam)

Les mer om

  1. Fotball 2. div