Fotball

Derfor vil ikke Brann love Demir kontrakt

Klar tale fra sportssjefen.

Branns Erdin Demir storspilte mot Kristiansund. Kontrakten hans utløper ved årsskiftet. Det er ikke sikkert at han får tilbud om ny.
  • Mads Bøyum

Erdin Demir viste spill som hadde holdt mer enn 1.-divisjonsklasse mot Kristiansund mandag. I Branns 2-1-seier var den svenske backen aktiv som et sukkerspinnmettet barn på tivoli. Etterpå apellerte BT-kommentator Tore Strand til Brann om straks å sette seg ned med Demir for å forhandle om en ny avtale.

Spillerens kontrakt strekker seg nemlig bare ut året.

Men noe prat om forlengelse har klubben ennå ikke tenkt å ta.

— Det vil være uansvarlig å signere i dag, når vi er så på beinet økonomisk og ikke vet hvordan vi ligger an neste sesong , sier sportssjef Rune Soltvedt.

Han peker på Brann-lagets vaklende vårsesong når han utdyper forklaringen.

Les også

- Du lyver, Doddo, i offentlighet!

Eliteserielønn

— Vi har ligget som nummer 10 i 1. divisjon og nummer syv i 1. divisjon. Klarer vi ikke opprykk i år, vil det bli tøffere økonomisk neste år. På generell basis: Vi har mange spillere med «eliteserielønninger» og det må vi ta hensyn til, sier Soltvedt.

Les også

Aalesund vil kjøpe Fredrik Haugen

— Regner du Demir og Aalesund-aktuelle Fredrik Haugen blant disse?

— Jeg snakket generelt, men vi har en eliteseriestall som rykket ned. Vi kan klare ett år i 1. divisjon, men det vil være noe helt annet å gå på en ny sesong. Da må kostnadene enda mer ned.

— Ville dere tenkt annerledes om de utgående kontraktene dersom dere var i Sogndals posisjon, på tabelltoppen?

— Sogndal har så godt som rykket opp og kan sikkert tenke annerledes. Men vi har ikke vært i posisjon til det. Det er ikke det at vi ikke ønsker å forlenge, sier Soltvedt.

Hør siste episode av Ballspark: «Du lyver, Doddo, i offentlighet!»

Demir: — Spørs hva Brann vil

Brann har nå kamppause frem til slutten av måneden. Erdin Demir reiser tirsdag hjem til Malmö på ferie. Derfor har han ikke vært tilgjengelig for kommentar, men etter storspillet mandag uttalte han seg til BT om fremtiden.

— Jeg trives i Brann. Det spørs mer om hva Brann vil, sa Demir.

Også trener Lars Arne Nilsen har uttalt seg om 25-åringen. På direkte spørsmål om han ønsker å tilby ham kontrakt, svarte Nilsen:

- Det må vi se på og ta en runde på. Han blir i hvert fall bedre og bedre. han er god i systemet vårt hvor han har faste, klare oppgaver. En spennende spiller.

Sportssjef Soltvedt understreker at han liker tendensene Demir nå har vist.

— Det var gledelig at han spilte som han gjorde mot Kristiansund. Men han, som andre, må prestere jevnt på høyt nivå. Erdin har selv sagt at han har vært ustabil. Og for oss er det da helt nødvendig å opptre ansvarlig, sier Soltvedt.

Les også

  1. Brann-børsen: - Umerkelig som sitronskiven på rekesmørbrødet

  2. Toppscoreren klarte ikke å utnytte denne sjansen

  3. Se drømmetreffet til Kristoffer Larsen

  4. «Han er en perfekt mann for Brann»

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann