Fotball

John Pelu straffet for dommersjikane

Strindheim-treneren får tre kampers karantene for å ha fulgt dommeren inn i garderoben — i en kamp han selv var tilskuer.

SUSPENDERES: John Pelu må belage seg på tid på tribunen. Her fra sidelinjen i cupkampen mot Molde.
  • Christian Skare Stendal

Pelu var tilskuer da Strindheim 2 fikk fire utvisninger i en G19-kamp mot Sjetne. Etterpå skal han ha fulgt dommeren helt inn i garderoben og skjelt henne ut på det groveste.

I Adresseavisens papirutgave 9.mai gjorde Trøndelag fotballkrets det klart at de så på en mulighet til å sanksjonere Pelu, etter å ha fått dommerens rapport fra kampen.

— Vi har kommet frem til at han får en karantene på tre kamper fra Strindheims førstelag. Suspensjonen går i tillegg på alle andre Strindheim-lag i karanteneperioden, sier dommerkonsulent Kjell Alseth til adressa.no.

Utestengt i to uker

Det betyr i praksis at Pelu er utestengt de neste 14 dagene. Den tidligere Rosenborg- og Haugesund-spilleren går glipp av lørdagens 3. -divisjonskamp mot Averøykameratene, Strindheims hjemmekamp mot Kolstad 18.mai, og bortekampen mot Heimdal 24.mai.

— Vi har fattet denne beslutningen ut i fra reaksjonsreglementet i Norges Fotballforbund, i tillegg til retningslinjer for sanksjoner i 2014. Saken har også vært oppe til juridisk avdeling i NFF, for å hjelpe oss med å finne en reaksjon som er på linje med det som har blitt gitt tidligere i norsk fotball, sier Alseth.

Avsluttet med sju(!) spillere

G19-kampen mellom Sjetne og Strindheim 2 var av det svært uvanlige slaget. Strindheim pådro seg etter hvert hele fire røde kort - og avsluttet kampen med kun sju spillere.

John Pelu, som er hovedtrener for Strindheims A-lag, var på kampen som tilskuer. Han skal ha gått rett til dommeren etter at kampen ble blåst av, og fulgte sågar dommeren inn i dommergarderoben. Etter det Adresseavisen er blitt fortalt skal Pelu ha fremstått truende og aggressiv.

Pelu avviste ovenfor Adresseavisen at han skal ha vært truende eller aggressiv, men innrømmet å ha vært sint, og innrømmer at han ikke skulle ha fulgt etter dommeren.

Tenker ingenting om straffen

Nå tar han sanksjonen på strak arm.

— Jeg tenker egentlig ingenting over den straffen jeg har fått. Jeg tar den straffen jeg får, som jeg har sagt tidligere. Ellers er det ikke mer jeg kan gjøre med det, sier svensken til adressa.no om karantenen fra fotballkretsen.

Les mer om

  1. Strindheim IL