Fotball

Hovland headet i stolpen: - Ikke godt nok, den må sitte

Nürnberg-stopperen var Norges beste mot Aserbajdsjan. Ironisk nok fikk han kampens største sjanse. Og bommet.

NÆR SCORING: Even Hovland (nr.3) header i stolpen like før slutt mot Aserbajdsjan.
  • Erlend Nesje
    Journalist

NORGE — ASERBAJDSJAN 0-0

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Publikum pep og spillerne hang med hodet. 0-0 hjemme mot Aserbajdsjan er langt fra godt nok for Per-Mathias Høgmos fotballgutter.

Norge brukte én omgang på å komme i gang. Men selv om 2. omgang var bedre enn den første, og sjansene mange nok til å score både to og tre mål, ble det bare ett poeng. Norges beste på Aftenpostens spillerbørs, Even Hovland, lette etter de gode svarene da han snakket med Aftenposten etter kampen.

— Det gikk greit for min egen del, men det hjelper så lite når vi ikke vant, sier sogningen.

- Hvorfor vant dere ikke denne kampen?

— Vi scoret ikke mål.

- Hvorfor scoret dere ikke mål?

FORTVILER: Even Hovland headet i stolpen like før slutt. Nürnberg-stopperen var Norges beste, mener våre journalister på Ullevaal.

— Ballen ville ikke inn. Vi hadde mer enn nok med sjanser til å avgjøre dette. Skal vi komme oss videre fra en kvalik så må vi sette noen av de sjansene, sier Hovland.Og fortsetter:

— Hadde vi bare skapt én sjanse så kunne vi sagt det var uflaks. Men vi har nok sjanser, da er det på udyktigheten det ligger.

Den største sjansen fikk han selv. Tre minutter før slutt slo Pål André Helland et flott innlegg fra venstre som Hovland traff godt. Men ballen gikk rett frem og suste i stolpen. Og ut.

— Det er ikke godt nok, den er nødt til å sitte i mål. Enkelt og greit, sier midtstopperen som var trygg og god i samfulle 90 minutter.

Les også

«Det oser ikke akkurat EM-sluttspill av mannskapet til Høgmo»

Rosenborg-vingen Pål Andre Helland fikk også en stor sjanse. Han ble spilt fri av Martin Ødegaard etter 64 minutter. Men skuddet gikk over.

— Jeg skjøt i steget for å overraske keeperen. Det klarte jeg for så vidt. Men det ble et knepp for høyt, dessverre. Mulig jeg feilberegnet ballen litt, at den var litt lenger frem enn jeg trodde. Men tanken var rett. Utførelsen var for dårlig. Jeg handlet på instinkt, det hadde ikke noe mer nerver å gjøre at det ikke ble mål, sier Helland.

Han oppsummerte med at Norge hadde nok av sjanser, og hadde tydeligvis sett den samme kampen som alle oss andre.

— Vi hadde sjanser til å vinne med både tre og fire. Da hadde det blitt flaggdag i morgen. I stedet klønet vi det til. Det er det som skiller de beste nasjonene fra de som er på vårt nivå: de trenger ikke mange sjanser for å score, sier trønderen.

Les også

Hovland best på skuffende norsk dag

Det ble fart i Norge utover i 2. omgang. Martin Ødegaard kom mer med, Magnus Wolff Eikrem spritet opp laget, og den ene sjansen etter den andre ble rullet opp. I stedet for å kjøre Joshua King og Adama Diomande sammen på topp, erstattet «Dio» King.

Norges Adama Diomande og Aserbajdsjans keeper Kamran Agayev.

— Det kan vel hende at vi kanskje burde avsluttet med oss to som spisser. Men det er Høgmo som velger laget, og det må vi bare respektere. Alle vil jo starte, men man må bare backe de andre så godt man kan enten man starter på benken eller på banen, sier Diomande til Aftenposten.Stabæk-spissen var også innblandet i en sjanse. Men det ble bare nesten der også.

— Jeg fikk en lang ball av Magnus. Jeg fikk ikke helt balansen, det kom en spiller foran meg, og ballen gikk inn til keeper. Jeg fikk liksom ikke avsluttet helt. Det var mer å slenge frem foten for å prøve å treffe ballen, forklarer han.

De norske spillerne var nesten rekordraske i garderoben etter matchen. Det var lite å bli værende der for. Og stemningen var ikke akkurat sprudlende da spillerne trampet gjennom pressesonen i sine blå landslagsdresser.

— Dette er et lag vi skal slå på hjemmebane. Det var elendig av oss. Altfor dårlig. Vi klarte ikke å avgjøre, og derfor koker det litt inni meg nå, sier Stefan Johansen.

Les også

  1. Ødegaard: - Skuffende at vi ikke klarte å sette mer trykk på dem

  2. Supportere merket hakekors i gresset: - De har ingen respekt

  3. Island med stø kurs mot EM

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Aserbajdsjans herrelandslag fotball
  3. Even Hovland