To norske spillere rykker ned i Frankrike

Den franske fotballsesongen 2019/2020 er erklært ferdigspilt, og Paris Saint-Germain er utnevnt til seriemester.

Paris Saint-Germains Kylian Mbappé (t.h.) og lagkameratene er årets seriemestere i fransk fotball. Her i duell med Haitam Aleesami (t.v.)

Ligaforeningen og klubbene gikk for denne løsningen under torsdagens avstemning. PSG er franske seriemestere for niende gang på rad.

PSG toppet tabellen med 12 poeng ned til Marseille da serien ble satt på vent i midten av mars på grunn av utbruddet av koronaviruset. Viruset har tatt livet av mer enn 24.000 mennesker i Frankrike.

Torsdagens beslutning betyr også at det blir nedrykk for Toulouse og Amiens. Norske Ruben Gabrielsen spiller for Toulouse, mens Haitam Aleesami rykker ned med Amiens.

– Blir hvis de vil ha meg

– Det er trist og kjedelig at vi rykker ned, men vi får ikke gjort noe med det og må bare stå på og se hvordan man rykker opp igjen, sier Gabrielsen.

Han har tidligere avslørt at det finnes klausuler i kontrakten hans med Toulouse som kan gjøre at han ikke trenger å bli med ned om det skulle ende i nedrykk.

– Hvis de vil ha meg der, så blir jeg der, sier han om den saken.

Gabrielsen signerte for den franske toppserieklubben i desember. Toulouse lå da på sisteplass på tabellen, noe de også gjorde da siste seriekamp ble spilt.

– Jeg så på tabellen før jeg signerte, så det er ikke noe sjokk at vi rykket ned, selv om det ikke er som jeg håpet på, sier den tidligere Molde-kapteinen. For tiden er han i Romsdal for å trene med gamleklubben og vet ikke når han skal tilbake til Frankrike.

– Alt er på vent, jeg tror de jobber for å finne ut av ting nå. Jeg venter på beskjed.

Les også

Molde vil isolere spillerne for å få starte sesongen

Les også

Permitterte Anne Berit vant loddtrekning. Nå klipper hun gresset på Lerkendal.

Tidligere Molde- og Lillestrøm-spiller Ruben Gabrielsen (nr. to f.v.) rykker ned med Toulouse.

Mbappé toppscorer

Ligaens avklaring kom etter at Frankrikes statsminister Édouard Philippe onsdag kom med meldingen om at de profesjonelle ligaene ikke kunne restarte sesongen grunnet pandemien som har rammet verden.

Det gjensto ti serierunder da serien ble stanset i mars.

Lorient og Lens rykker opp til øverste nivå.

Årets franske toppscorer ble Kylian Mbappé. Han gjentok dermed bedriften fra sist sesong. Mbappe scoret 18 mål og delte tittelen med Monacos Wissam Ben Yadder.