Fotball

Reginiussen blir ikke skadefri til cupfinalen

Tore Reginiussen tror han kanskje kan spille noen minutter, men ser allerede mot 2016.

GODT HUMØR: Tore Reginiussen sprudlet på treningsfeltet tirsdag ettermiddag, men innser at han ikke blir helt skadefri i tide til cupfinalen 22. november.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Rosenborg-kapteinen, som har vært ute mesteparten av sesongen med en stygg akillesskade, fikk seg en ny nedtur da han måtte byttes ut etter en drøy halvtime mot Lazio forrige uke. En overbelastet leggmuskel krampet seg sammen og det ble raskt klart at Reginiussen måtte belage seg på en ny skadeperiode.

Les også

Skadet Reginiussen mister trolig serieavslutningen

Midtstopperen var tilbake på treningsfeltet tirsdag ettermiddag, men forteller at han fortsatt er et stykke unna å bli skadefri.

— Det var en såpass rolig økt at jeg kunne være med og slik det kjennes ut nå så er det en del jeg kan gjøre, men det er langt unna å være 100 prosent og spille kamper. Litt av utfordringa er at jeg ikke er helt smertefri etter akillesskaden ennå, så når jeg løper kompenserer jeg litt og det påvirker muskulaturen rundt. Jeg får overbelastning og da knyter det seg helt, slik det gjorde på torsdag, sier Reginiussen til adressa.no.

Reginiussen tror det blir vanskelig å spille kamper før smertene er borte og han kan løpe normalt igjen. Han håper å være tilnærmet 100 prosent klar når RBK starter oppkjøringen til neste sesong i januar.

— I mitt hode står 2016 allerede som det viktigste, men jeg håper selvfølgelig å være med på å trene så mye jeg kan i høst. Men jeg ser selv at det ikke er bra nok til å spille 90 minutter i kamper, så det blir å bruke vinteren bra for å komme tilbake dit, sier han.

Les også

  1. Tafatt Rosenborg gikk på ny Europa-smell

  2. RBK-sjefen: - Vanskelig når de scorer på sine to første sjanser

Kan kanskje spille noen minutter

Det er ikke gode nyheter halvannen uke før cupfinalen mot Sarpsborg 08 søndag 22. november. Reginiussen, som måtte stå over søndagens kamp mot Aalesund, håper å kunne bidra og kanskje spille noen minutter, men regner det som usannsynlig at han kan holde ut lenge.

— Jeg tviler sterkt på at jeg kan spille en hel kamp, i hvert fall. Kroppen og muskulaturen holder ikke så lenge ennå, sier han.

- Hvor sannsynlig er det at du kan spille noen minutter?

— Det kommer an på hvordan det går den neste uka, men det er ganske mye tyngre når vi spiller på gress og det kommer raskt når jeg kompenserer for løpingen. Da får jeg heller ikke full trøkk i steget heller og det må også på plass.

Høsten har vært en bonus

På tross av skaden, var det en Rosenborg-kaptein i svært godt humør som var på treningsfeltet. Hvis man ser bort i fra noen situasjoner der han var uenig med fotballvolley-dommer Erik Hoftun, satt latteren og smilet løst. For alt i alt har høsten vært en positiv overraskelse for Reginiussen. Da han skadet seg i sesongåpningen mot Aalesund, var det lite som tydet på at han ville komme tilbake på banen i 2015. — For min egen del er kampene jeg får spilt denne høsten en bonus, All realitet sa at denne sesongen ville ryke, så jeg er glad og takknemlig for at jeg har fått spille i det hele tatt, sier han.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Tore Reginiussen