Fotball

Jerv klare for kvalikfinale

Jerv snudde mot Kongsvinger og vant. Nå venter to kamper mot Stabæk om retten til å spille i eliteserien 2017.

Jerv feirer 2-1-målet. Foto: NTB SCANPIX

 • Herman Folvik

Jerv-Kongsvinger 2-1 (2-1):

— Det er nydelig å vinne sånne kamper som denne. Det ble en kamp med litt lavt tempo, men Kongsvinger er et fantastisk godt lag. Vi holder bra unna, og Øyvind i målet er fantastisk på den siste sjansen der. I tillegg har vi noen sjanser hvor vi bør avgjøre kampen, sier Arne Sandstø, Jerv-trener.

Første kamp går allerede onsdag på Levermyr, mens avgjørelsen kommer på Nadderud i Bærum neste lørdag.

- Vi har begynt å se på Stabæk allerede. Vi har alle kampene deres inne i systemet vårt og jeg har sett noen kamper allerede. Hver kamp lever sitt eget liv og Stabæk har kjempepress på seg. Men alt er mulig, sier Sandstø om Stabæk-kampene.

- Føles helt fantastisk

– Det føles helt fantastisk. Dette var en av årets tyngste kamper. Vi ligger under mot Kongsvinger, men vi kommer tilbake. Det er en prestasjon i seg selv. Nå tror jeg vi har en god mulighet til å slå Stabæk, sa Jervs Tonny Brochmann til TV 2 etter kampslutt.

Etter en tam åpning på kampen fra begge lag tok gjestene Kongsvinger ledelsen på Levermyr etter 17 minutter. Antonio Nieves Martin snek seg mellom Jerv-stopperne Espen Knudsen og Glenn Andersen, og satte ballen i mål på volley etter en utsøkt pasning fra Martin Ellingsen. Det så ut som Andersen sov litt i timen, og burde ha avverget for hjemmelaget.

— Øyvind Knutsen (Jerv-keeper) roper og jeg tror han tar den. Ballen er jo langt inne i 16, og han skal være ute å plukke den, sa Andersen til TV 2 i pausen.

Levermyr-matta var litt humpete tross fint vær og 10 varmegrader. Det så ut til å prege spillet, og Jerv trøblet fælt med å skape noe mot cupfinalisten. Glenn Andersen prøvde å gjøre opp for seg med et frispark fra 20 meter. Det gikk et godt stykke over.

Les også

Starts nye forsvarssjef: - Jeg vil ikke komme inn og tråkke noen på tærne

Pimenta: — Surt

Like blid som Sandstø var ikke Luis Pimenta, Kongsvinger-trener, som flere ganger var borte og uttrykte sin frustrasjon til dommeren.

— Det er surt. Jeg synes vi var bedre totaltsett, men Jerv klarte å snu det. De var kompakte og det var vanskelig å finne rom til skudd. Vi hadde noen gode sjanser, men klarte ikke det. Vi gratulerer Jerv, sier Pimenta.

Matchvinner for andre Jerv-kamp på rad, Tonny Brochmann, ble sliten mot slutten og er glad for at Jerv holdt unna.

— Det er godt. Det var en tung kamp. Det er fantastisk at vi klarer å komme tilbake. Det er også gøy å kunne bidra med scoringer. Det er fantastisk moro, sier dansken.

Jerv våknet - to raske mål

Etter 32 minutter løsnet det for vertene. Michael Ogungbaro vant duellen på bakre stolpe etter corner. Rett foran mål stusset Glenn Andersen ballen i mål til 1-1. Syv minutter senere kom 2-1. Tonny Brochmann løsnet skudd fra returrommet og fikk drømmetreff. Ballen suste i nettmaskene, og de 1370 tilskuerne på Levermyr kunne slippe jubelen løs. 2-1 sto seg til hvilen for Jerv.

Les også

- Vi opplever at Jerv prates om som noe bra i norsk fotball

Skummelt langskudd

Den andre omgangen startet som den første. Tamt og rolig. Begge lag slet med pasningskvaliteten, og mange angrep ble stoppet av upresise avleveringer. Etter 63 minutter kom omgangens første mulighet. Martin Ellingsen prøvde seg fra 20 meter og tvang fram en god redning av Knutsen.

I det 83. minutt headet Alexander Lind i tverrliggeren, men han var i offside. Gjestene fra Hedmark kom til to skudd inne i feltet to minutter senere, men begge ble blokkert.

Kongsvinger klarte ikke å sette inn en ordentlig sluttspurt, til trener Luis Pimentas store frustrasjon. Helt i siste sekund ble det klabb og babb i Jerv-feltet og det holdt på å ryke, men Knutsen fikk tak i ballen.

Jerv sto i mot og er i år som i fjor i kvalikfinalen. I fjor ble det tap 4-2 sammenlagt mot Start. Nå kan de få sin revansje.

 1. Les også

  Arendal får nytt fotballstadion

 2. Les også

  Jerv vil forlenge med suksesstreneren

 3. Les også

  - Håper Kongsvinger vinner cupen og fester halve uka

 4. Les også

  I juli ble kommunen varslet om dårlig brannsikkerhet i disse idrettshallene. De har ennå ikke svart.

 5. Les også

  Start tester amerikansk midtbanespiller

 6. Les også

  Garanterer kvalikinnspurt på Levermyr

 7. Les også

  Ordinas har signerte ny avtale med Stabæk

 8. Les også

  Jerv vil hente sønnen til Vindbjart-treneren

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. FK Jerv

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jerv slo Mjøndalen - eliteseriehåpet lever videre

 2. FOTBALL

  Stabæk legger press på seg selv: - Vi skal være bedre enn Jerv

 3. FOTBALL

  Opprykksjanser svekket etter sjokktap: - Skjønner at folk er skuffet

 4. FOTBALL

  Jerv-kapteinen blødde fra hodet da opprykkssjanse røk

 5. FOTBALL

  - Håper Kongsvinger vinner cupen og fester halve uka

 6. FOTBALL

  Jerv kritiske etter poengtapet: – Ufortjent at et lag som ikke er interessert i å spille fotball skal få med seg poeng