Chelsea knuste Liverpools mesterligahåp

Terry og Gerrard scoret i 1-1-kampen på Stamford Bridge

REKORD-TERRY: John Terry headet Chelsea i ledelsen etter fem minutter. Målet var hans 39. ligamål. Dermed er han den mestscorende forsvarsspilleren i Premier Leagues historie.

Liverpool hadde fortsatt et ørlite håp om å ende topp fire i Premier League. Det håpet ble knust da seriemester Chelsea holdt laget til 1-1 søndag.

London-laget gjorde flere forandringer på laget og lot blant annet unggutten Ruben Loftus-Cheek få sjansen fra start. Men det var en veteran som spilte hovedrollen tidlig. Kaptein John Terry fikk stå merkelig alene på et hjørnespark og headet kontrollert inn 1-0 etter fem minutter. Med scoringen passerte Terry David Unsworth som Premier Leagues mestscorende forsvarsspiller. Terry står nå med 39 ligamål.

Skulle vært utvist?

Like før var Chelsea-strateg Cesc Fàbregas heldig som slapp unna med gult kort da han satte knottene i Raheem Sterling.

For Liverpool var bare tre poeng godt nok, og som for vertene var det kapteinen som tok ansvar. Steven Gerrards utligning like før pause lignet Terrys ledermål. På et frispark fikk Gerrard stå umarkert på bakre stolpe, og han headet enkelt inn 1-1. Annen omgang var av det sjansefattige slaget. Liverpool hadde få alternativer å velge i offensivt, og kastet inn ungguttene Jerome Sinclair og Jordon Ibe på slutten. Heller ikke de klarte å utgjøre en forskjell.

Stående applaus

STÅENDE APPLAUS: Steven Gerrard scoret Liverpools mål og fikk stående applaus fra både hjemme- og bortefans da han ble tatt av banen i andre omgang.

Ti minutter før full tid gikk Gerrard av banen i sitt siste møte med Chelsea. Kapteinen ble klappet av banen av hjemmesupporterne og Chelsea-manager José Mourinho.En annen populær spiller blant fansen søndag var Diego Costa, som forsøkte å se kampen fra en vanlig tribuneplass. All oppmerksomheten gjorde at vaktene måtte eskortere ham til VIP-tribunen fem minutter før pause.

Med 1-1 har Liverpool fortsatt en teoretisk mulighet til å nå mesterligaen. Men med seks poeng færre og langt dårligere målforskjell enn Manchester United er det utopi å tro at laget kan hente inn forspranget i de to siste rundene. (©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk