Michael Owens kommentar om United-stjernen utløste nettstorm

Blir ertet for bemerkning på direktesendt tv.

Michael Owen var i går sidekommentator under BT Sports sending av oppgjøret mellom Manchester United og Club Brugge.
  • Fredrik Saltbones

Etter to Premier League-kamper uten målpoeng slo Manchester Uniteds storkjøp Memphis Depay for alvor til i Champions League-kvalifiseringen mot Club Brugge i går kveld.

På Old Trafford var den nederlandske 21-åringen i praktslag. I tillegg til to fine scoringer, noterte Memphis seg også for en strålende målgivende pasning på 3-1-scoringen til Marouane Fellaini.

Her tar Memphis Depay en pust i bakken underveis i 3-1-seieren over Brugge, kampen der han for alvor presenterte seg for Old Trafford-publikummet.

Flere eksperter og fotballegender tok til ordet og fullroste Manchester United-spilleren. Blant dem tidligere stjernespiss for Barcelona, Ajax og det nederlandske landslaget, Patrick Kluivert.

Hyllet av Nederland-legender

— Han er i fyr og flamme, Memphis. Flott å se dette, skrev Kluivert på sin Twitter-konto.

— Flott prestasjon av Memphis Depay. Supre mål, meldte fotballegenden Ruud Gullit.

Les også

Slik hyller legendene Uniteds nye helt: - Han er i fyr og flamme!

En som imidlertid ikke tok helt av, var tidligere Liverpool-, Real Madrid— og Manchester United-spiller Michael Owen. 35-åringen, som la skoene på hylla for to år siden, var for anledningen ekspertkommentator for BT Sports som sendte kampen på TV i England.

Etter at Memphis Depay hadde scoret sitt andre mål for kvelden, kom Owen med følgende kommentar:

– Memphis Depay looks like a footballer, doesn't he (oversatt til norsk: Memphis Depay ser ut som en fotballspiller, gjør han ikke).

Twitter-kok

Michael Owen har fått gjennomgå i sosiale medier helt siden han begynte som ekspertkommentator, og Memphis-kommentaren utløste et hav av Twitter-meldinger og sarkistiske tilbakemeldinger.

De fleste mener åpenbart at vurderingen av Memphis var i overkant selvsagt og kjedelig. 21-åringen er jo tross alt ansatt som nettopp fotballspiller i Manchester United.

Se noen av reaksjonene her: