Fotball

Molde får svar denne uka

Spesialist skal undersøke Joshua Gatts korsbånd på ny.

Joshua gatt har vært skadeplaget i sin tid i Molde Foto: Trond Hustad

 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

I dag skal kneet til Joshua Gatt undersøkes av kirurgen som opererte korsbåndet for ett år siden.

Molde-ledelsen håper det kan foreligge en presis diagnose i løpet av denne uka.

– Josh skal møte kirurgen som utførte den siste operasjonen i kneet. Han skal kikke ordentlig på kneet fordi hevelsen nå er nede. Jeg regner med at vi får et endelig svar i løpet av to-tre dager. Da vet vi om Josh kan nærme seg fotballspill igjen eller hva som skjer. Vi håper på det beste, men vet foreløpig ikke noe mer enn vi gjorde med det samme skaden oppsto, sier Tor Ole Skullerud.

Tre kneskader

Gatt ble stygt skadet i juni 2013 og opererte både korsbånd og flere andre bånd i USA. I mars i fjor røk korsbåndet i venstre kne igjen og angriperen ble operert på nytt i Drammen i mai. Tolv måneder seinere gikk han av banen mot Mjøndalen med det som tilsynelatende er en ny alvorlig skade i det samme kneet, etter et comeback som varte i tre minutter.

Les også

Skullerud håper Gatt ikke er alvorlig skadet

Gatt selv har gitt uttrykk for at han ikke tror korsbåndet er røket denne gangen. Han håper han kan være tilbake i sommer.

På grunn av usikkerheten rundt diagnosen har Molde-ledelsen skjermet Joshua Gatt fra media siden 22. mai.

Moström ute

Gatt tuslet litt rundt med joggesko da MFK-spillerne var samlet på Aker stadion tirsdag etter halvannen ferieuke. På sidelinja hadde han selskap av Mattias Moström, som fortsatt sliter med en vond akilles.

– Vi får se når vi klarer å få i gang Mathias igjen. Det handler om et smertebilde, og vi tror ikke så mye om når han er tilbake. Det er mange kamper framover, og han kan være på banen om en, to eller tre uker. Men han er ikke i fotballtrening nå, sier treneren.

Les også

Ingen avklaring om Gatt-skade

I tillegg er angriperne Mushaga Bakenga og Fredrik Gulbrandsen ute med langtidsskader. Men Skullerud lover ikke offensive forsterkninger av den grunn.

– Nei, jeg tror ikke at vi tenker så mye nytt eller annerledes rundt det. Det er synd at Moström og Gatt ikke er tilgjengelige nå, det er selvfølgelig dumt. Men det er ikke så mye mer å si om spillerlogistikken i klubben.

– Er det fordi dere ikke ser behovet eller fordi det ikke finnes midler?

– Vi spiller med det laget vi har. Det er et overgangsvindu som åpner 22. juli, men det er ikke et tema vi sitter og diskuterer nå. Først kommer en måned med mange viktige kamper. Vi har de spillerne vi har, sier Skullerud.

Tilbud til Bosman-spillere

Han bekrefter at klubben er i dialog med flere av Bosman-spillerne. Harmeet Singh, Etzaz Hussain, Tommy Høiland, Magne Simonsen, Daniel Berg Hestad og Joshua Gatt er blant dem med avtale ut 2015. I tillegg er Ola Kamara, Mushaga Bakenga og Fredrik Semb Berge på leie.

– Vi har en del spillere på utgående kontrakt, og noen av dem har fått tilbud om nye avtaler. hvem dette gjelder venter vi med til noe eventuelt er klart, sier MFK-treneren.

Han synes troppen i stemninga er god og tror spillerne vil revansjere 0-2-tapet mot Tromsø før den lille pausen.

– Det blir viktig å bevare det overskuddet som helt åpenbart har bygd seg opp hos mange den siste uka. Vi kjører det samme konseptet vi har hatt hele tida og terper på detaljene, vi har ikke tenkt ut mye nytt eller lurt i ferien. Det er hjemmekamp, og vi har mange gode opplevelser på Aker stadion så langt i år. veldig gode opplevelser. Det er et godt Vålerenga-lag som kommer hit lørdag, så dette blir en bra test, sier Tor Ole Skullerud.

Les også

  Eliteserien

  SVUTMP
  1Kristiansund750275215
  2Rosenborg74211911814
  3Molde7421179814
  4Bodø/Glimt6411114713
  5Vålerenga6321127511
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

  Les mer om

  1. Eliteserien