Fotball

Tollås Nation: - Det var kjekt å komme tilbake og treffe gamle kjente

Vålerenga-stopperen måtte finne andre opplevelser enn de sportslige å fokusere på.

 • Sveinung Nedregotten
svp://101358?view=bt

AALESUND — VÅLERENGA 2-0

Vålerenga kom til Ålesund med en grusom statistikk. De hadde tapt de siste seks kampene i jugendbyen, og hadde ikke tatt tre poeng siden i 2005. Den statistikken ble enda verre i dag da hjemmelaget tok en svært fortjent 2-0-seier.

TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Leke James (t.h.) i duell med Jonatan Tollås Nation i kampen mellom Aalesund og Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

— Vi ønsket å stå høyt og være aggressive. Og jeg synes vi hang bra med innledningsvis fram til den første scoringen. Etter det har vi ballen mye og spiller for så vidt ok fotball, men skaper altfor lite, sier Vålerengas midtstopper Jonatan Tollås Nation.

Kluss i VIF-forsvaret

Tollås Nation må selv ta på seg en del av skylden for baklengsmålet, da han ikke greide å klarere et AaFK-innlegg skikkelig. I stedet havnet ballen hos Leke James, som puttet ballen i mål. Da var det spilt i bare 12 minutter. Rett før pause la Peter Orry Larsen på til 2-0. — På det første målet er det et innlegg som min makker Nakkim slipper forbi seg. Jeg prøver å klarere, men greier det ikke helt. Vi er nok flere som må ta skylden for den scoringen, men jeg tar i hvert fall min del, sier Tollås Nation.

- Savnet dere Kjetil Wæhler som sto over med karantene?

— Nei, det gjorde vi ikke. De som kommer inn gjør en god jobb. Vi har fått inn en del nye spillere i sommer, og de kommer til å forsterke oss, sier Tollås Nation, som var like opptatt av at det offensive spillet satt dårlig mot Aalesund.

Skapte lite

— Vi spilte bra fram til siste tredjedel og Ghayas Zahid hadde ballen rettvendt i mellomrommet fem-seks ganger, bare i første omgang. Da bruker det å bli farlig. Men det ble det aldri i dag, erkjenner Tollås Nation, som synes det var spesielt å være tilbake i Ålesund.

Midtstopperen var i mange sesonger en meget solid klippe i AaFK-forsvaret, og var sågar kaptein i sin siste periode i klubben før overgangen til VIF før denne sesongen.

— Det var kjekt å komme tilbake og treffe gamle kjente. Men resultatet ble selvfølgelig ikke det vi håpte på. Vi gikk for seier i dag, sier Tollås Nation.

Dårlig form

Med dagens tap har Vålerenga tapt de tre siste kampene, og fire av de siste fem. Slikt lukter det ikke medalje av. Enda verre er det nesten at Vålerenga bare har scoret ett mål på fem kamper.

— Vi har møtt gode motstandere i det siste, samtidig som det har gått litt i stå offensivt. Bakover slipper vi ikke inn noe særlig mer enn vi gjorde tidligere i sesongen, men vi har ikke funnet tilbake til den sambaen vi kanskje hadde offensivt for noen kamper siden. Da bøttet vi inn mål, forklarer Jonatan Tollås Nation.

Før de andre kampene i denne runden er spilt ligger Vålerenga på fjerde plass med 36 poeng. Ett poeng bak Viking på bronseplass.

 1. Les også

  Fjerde strake hjemmeseier for Aalesund

 2. Les også

  Trond Fredriksen har holdt det han lovet

 3. Les også

  Orry Larsen: – AaFK har utviklet seg enormt mye

svp://101358?view=bt

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesund FK
 3. Vålerenga Fotball
 4. Jonatan Tollås

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Leke James er for god for eliteserien

 2. FOTBALL

  Vebjørn Hoff inn i AaFK-forsvaret mot Vålerenga

 3. FOTBALL

  Fjerde strake hjemmeseier for Aalesund

 4. FOTBALL

  Mos møter Moa i Ålesund

 5. FOTBALL

  Rekdal må unnvære nøkkelspillere mot AaFK

 6. FOTBALL

  Skiris løfte til AaFK-supporterne