Fotball

Kriserammede Parma må spille kamp søndag

Den kriserammede italienske fotballklubben Parma går en ny uke med usikkerhet i møte. Spillerne får fortsatt ikke lønn og må vaske fotballutstyret sitt selv.

Parmas Antonio Nocerino har ikke fått lønn på lenge.
  • NTB

Det italienske fotballforbundet har avlyst klubbens to siste ligakamper, men har gitt beskjed om at det ikke blir aktuelt å gjøre igjen. Dermed har klubben i praksis frist til kommende søndags møte med Atalanta på å komme opp med en løsning.

Parma, som vant to UEFA-cuptitler og cupvinnercupen i storhetstiden på 1990-tallet, sliter tungt økonomisk og er innkalt til konkursforhandlinger 19. mars.

Klubbpresident Giampaolo Manenti sa for to uker siden at de ansatte snart ville få utbetalt lønn, men spillerne har avvist at så har skjedd. Ingen i Parma skal ha fått lønn denne sesongen.

Alarmklokkene burde ringt

I stedet har situasjonen bare blitt verre. De siste rapportene i italienske medier tyder på at strømmen er kuttet i klubbens stadionanlegg som følge av ubetalte regninger. Kjøretøyer og annet utstyr skal i tillegg være konfiskert av klubbens kreditorer.

— Vi har tre muligheter: Å presentere en redningsplan, å gå til skifteretten eller å selge klubben, sa president Meneti til TV-stasjonen Rai Sport søndag.

— Dersom noen kommer med et tilbud, vil jeg være åpen for å selge, tilføyde han.

Italienerne lurer på sin side på hvordan en av Europas største ligaer kunne tillate at situasjonen ble så ille som den påviselig er. Alarmklokkene burde ha ringt allerede da Parma ble utestengt fra europaligaen som følge av en ubetalt skatteregning på rundt 2,7 millioner norske kroner.

Avviser kritikk

Lagets kaptein Alessandro Lucarelli har kritisert fotballforbundet og Serie A-president Maurizio Beretta for å miste kontrollen over situasjonen, men mandag svarte sistnevnte på kritikken.

— I slutten av juni ble det gjennomført en kontroll i forbindelse med registreringen til årets sesong, og da var tilsynelatende alt i orden, sa Beretta til Radio Uno.

— Det ble gjort en ytterligere sjekk rundt lønninger, skatt og andre bidrag 1. oktober. Først da ble problemet åpenbart og nødvendige tiltak satt i verk, tilføyde han.

(©NTB)

Les mer om

  1. Italiensk fotball