Fotball

Nytt mareritt for Argentina: – Hva er galt med Messi?

Egil «Drillo» Olsen kommer med en dyster spådom.

Lionel Messi fikk en nitrist kveld i kampen mot Kroatia.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

ARGENTINA-KROATIA 0–3

Under 2022-VM er Lionel Messi 35 år gammel. Kanskje er Russland-VM hans siste sjanse på gull – men mesterskapet er i ferd med å bli et mareritt.

0–3-tapet for Kroatia torsdag kveld betyr nemlig akutt Argentina krise i VM-gruppe D.

– Planen lyktes ikke. Derfor ble det veldig vanskelig for spillerne stå frem individuelt, sier trener Jorge Sampaoli etter kampen ifølge den argentinske avisen Clarín.

Ved kampslutt kom tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen med en dyster konklusjon:

– Nå er Argentina antageligvis ute, sier Drillo i NRKs sending.

For dersom Island beseirer Nigeria fredag, er både Island og Kroatia videre med uavgjort i siste kamp. I så fall vil selv en seier i siste kamp mot Nigeria være verdiløs for Argentina.

  • HAR DU LAGT MERKE TIL DETTE? Mexico-legenden er på Trumps svarteliste. Det får han merke i VM.

Modric: – La oss ikke bli euforiske

Kroatia er imidlertid allerede videre. Først scoret Ante Rebic etter en horribel tabbe fra Argentina-keeper Willy Caballero. Så scoret også Luka Modric og Ivan Rakitic.

Luka Modric og Kroatia er videre til åttendedelsfinalen.

Dermed er Kroatia videre fra gruppespillet for første gang siden 1998-VM. Den gangen vant laget til slutt bronse. Etter å en strålende kamp på Kroatias midtbane, var imidlertid Modric opptatt av å tone ned forventningene.

– La oss ikke bli euforiske. Selvfølgelig vil seieren øke selvtilliten vår før neste kamp, vi har vist at vi kan skape muligheter, men vi må holde føttene plantet på jorden, sier Modric ifølge BBC.

– Hva er galt med Messi?

Dette var kvelden Argentina trengte poeng for å fortsatt ha VM-skjebnen i egne hender. Det var et enormt forventningspress på Lionel Messi. Men superstjernen fikk det ikke til å stemme.

Ifølge statistikkbyrået Opta var Messi Argentina-spilleren med nest færrest ballberøringer – 20 – i første omgang. Færrest hadde Sergio Agüero med 7.

– Hva er galt med Messi? spurte tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft på sin Twitter-konto på tampen av første omgang.

Lionel Messi slet tidvis i kampen mot Kroatia.

Tidligere Argentina-back Pablo Zabaleta mente lagkameratene hadde deler av skylden.

– Messi ser isolert ut og de må finne ham oftere, sa Zabaleta i BBCs pausesending.

Heller ikke i andre omgang var Messi på det beste. Det var små, lekre detaljer her og der, men han preget aldri kampen.

– Vi jobbet hele kampen for at Messi skulle motta ballen, men motstanderen jobbet også for at han ikke skulle motta den, sier Argentina-trener Sampaoli.

Enorm tabbe

Frem til det 53. minutt innebar ikke de offensive problemene krise for Argentina. For kroatene trøblet nemlig også. Men så skjedde det utrolige.

Argentina-keeper Willy Caballero skulle bare slå en enkel pasning. I stedet bommet han totalt. Ballen gikk rett til Kroatias Ante Rebic, som nådeløst hamret inn 1–0-målet.

– Det er en veldig god avslutning, men hva i huleste tenkte Caballero på? sa tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson, ifølge BBC.

Her fortviler Willy Caballero etter sin store tabbe – mens Ante Rebic feirer i bakgrunnen.

Byttet inn stjernene

Etter den tabben tok desperate Argentina over kampen. Argentina-trener Jorge Sampaoli spilte ut alle kortene sine i løpet av 13 minutter.

Inn kom Gonzalo Higuaín. Inn kom Cristian Pavón. Inn kom Paulo Dybala.

Men ingen av dem – eller selveste Messi – kunne forhindre kalddusjen etter 80 minutter: Luka Modric skjøt inn 2–0-målet fra langt hold.

Jorge Sampaoli (58) har jobbet hele livet for å bli argentinsk landslagssjef. Nå er drømmejobben i ferd med å ende i fiasko.

På overtid ble vondt til verre for argentinerne. Ivan Rakitic scoret enkelt etter at Argentina ble overrumplet på en kontring.

Sluttresultatet innebærer en gyllen mulighet for Island. Islendingene er videre med fire poeng på de to siste kampene. Nigeria-Island spilles klokken 17 fredag.