Fotball

Tidligere Chelsea-topp har jobbet sammen med José Mourinho. Nå skal han inspirere lokale trenerspirer

– Det er ikke ofte man får besøk på Stadion av noen som har jobbet med José Mourinho, sier Branns talentsjef.

PROFILERT: Frank Arnesen har hatt store jobber i europeisk fotball, blant annet i tyske Hamburger SV.
  • Magnus Wikan

Danske Frank Arnesen er en av de nordiske fotballpersonlighetene med mest imponerende CV i internasjonal fotball. Som spiller markerte han seg for storklubber som Ajax og Valencia, og etter at han la opp har han gått fra den ene toppjobben til den andre.

  • Vi du alltid vite siste nytt om Brann? – Meld deg på nyhetsbrevet om Brann her .

Han har vært sportsdirektør i PSV, Tottenham, Hamburg og hatt ansvaret for Chelseas talenter. Nå sitter han i styret til PSV og jobber som ekspert på dansk TV.

Les også

Nå er han Branns aller viktigste spiller

Innimellom disse oppgavene har han også tatt seg til en tur til Bergen. Søndag besøker han Brann Stadion for å holde foredrag for lokale trenerspirer.

– Det er ikke ofte man får besøk på Stadion av noen som har jobbet med José Mourinho, sier Magni Fannberg.

Vil dele kunnskap

Den faglige lederen for Branns akademi gleder seg stort til seminaret. I tillegg til Arnesen har klubben også invitert islandske Ulfar Hinriksson fra Breidablik og svenske Ola Larsson, som i mange år var akademisjef i Brommapojkarna og nå er teknisk direktør i Hammarby.

Les også

Haugen sikker på at cuptapet ikke skal ødelegge for gulljakten

– Hele dagen kommer til å bli veldig spennende. Breidablik har produsert mange landslagsspillere til både herre- og kvinnelandslaget, mens Larsson har vært sjef for Sveriges beste akademi, sier Fannberg, og legger til:

– Vi har jo god kontroll på hvordan vi gjør ting i Norge, så det vil være nyttig å høre hvordan talentarbeidet er andre steder. Og ingen er bedre til å gi oss den innsikten enn folk som har vært i miljøene.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Vi ønsker å bidra til den lokale fotballen. Så lenge jeg har vært i klubben, har vi ikke vært det sentrumet vi ønsker å være. Vi ønsker å dele kunnskap og være et samlingspunkt for klubbene i regionen. Spillerne skapes jo der, så vi ønsker å hjelpe dem, sier Fannberg.

Les mer om

  1. SK Brann
  2. Brann Stadion
  3. José Mourinho