Fotball

«Ohi»: – Fryktelig surt

Stabæk hadde Lillestrøm på gaffelen – i 80 minutter. Etterpå var begge lagene skuffet over å ha tapt to poeng.

Foto: Fredrik Varfjell, NTB scanpix

 • Thomas Karlsen

Lillestrøm–Stabæk 2–2

ÅRÅSEN: Stabæk hadde Lillestrøm på gaffelen i 80 minutter. Til slutt måtte de skuffet innse at det ble med ett enslig poeng, etter to baklengsmål i løpet av kampens siste ti minutter.

Les også

Lillestrøms imponerende sluttspurt rystet Stabæk

– Klart det er fryktelig surt, sier Ohikhuaeme «Ohi» Omoijuanfo.

– Du jobber og jobber og jobber, og vi henger i tauene og håper det skal holde inn, men samtidig vet vi jo at Lillestrøm er gode på sluttspurter, sier Stabæk-spissen, som scoret 2–0 før pause, og etter hvilen hadde to gedigne muligheter til å score både 3- og 4–0.

– Vi skaper masse farligheter, og skal sette i alle fall ett eller to til. Men vi må være mer effektive og punktere kampen. Det samme skjedde mot dem på Nadderud. Også da hadde vi mulighet til å gå opp i 3–1, og isteden tapte vi 2–4. I dag klarte vi ikke å håndtere alle de lange ballene og ble forferdelig stresset da de fikk reduseringen, og det er noe vi bare må bli bedre på, sier Ohi, som var nede og hjalp til i egen boks da det røynet på som verst mot slutten–uten at det hjalp.

Høydepunkter Lillestrøm-Stabæk 2–2

– Ikke hørt noe

– Vi har ikke erfaringen til å stå imot. På det første målet gjør vi en litt hodeløs takling og lager frispark, som de scorer på. Og det er den type detaljer som er viktige når du teller opp etterpå, sier Ohi, som sier han ikke har registrert interesse fra andre klubber – enn så lenge.

– Jeg har ikke hørt noen ting. Hvis det skjer noe får jeg forhåpentligvis vite det. Akkurat nå fokuserer jeg bare på å gjøre det best mulig. Jeg lar agenten min og Stabæk ta seg av den biten, og så drar heller jeg på ferie, ler han.

Les også

Norges supertalent overrasket treneren stort. Nå kan hun få en 18-årsdag helt utenom det vanlige.

Fornøyd tross alt

Tilbake til kampen. Stabæk så nemlig ut til å hale i land sin andre strake borteseier. Men så reduserte LSK-back Simen Kind Mikalsen etter 82 minutter, og seks minutter senere dukket innbytter Erik Næsbak Brenden opp i feltet og satte inn utligningen for Lillestrøm. Som så ofte før kom romerikingene tilbake etter å ha sett død og begravet ut.

– Vi spiller ikke som vi ønsker i dag, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

– Ikke defensivt, og ikke offensivt. Det er noe tamt over oss lenge, men vi klarer å mobilisere til slutt, så sånn sett er vi naturligvis fornøyd. Men det var jo ingenting som tilsa det etter første omgang, for den var fæl, sier Erlandsen.

– Vi var på ingen måte fornøyd i pausen. Det var dødt og energiløst, vi manglet samhandling, tråkket ikke til, og det skjedde ingenting da vi hadde ball – alle pasninger gikk bakover og på tvers. Men spillerne skal ha for det, de løftet seg enormt etter hvilen. Og da Mathew fikk den sjansen på overtid trodde jeg vi hadde snudd kampen, sier Erlandsen.

Les også

Mos ferdig i Aalesund etter sesongen

Flere straffesituasjoner

Dommer Tom Harald Hagen hadde en tøff dag på jobben, og ble da også buet ut av Åråsen stadion – fire ganger mente LSK seg snytt for straffe, to ganger for felling av Erling Knudtzon i feltet, samt en gang for det som lignet på en hands, før innbytter Tomac Malec ble tilsynelatende revet over ende med fri bane mot mål.

– Den første er jo klokkeklar, sier Erlandsen, og sikter til situasjonen den Erling Knudtzon ble feid i bakken etter bare to minutter.

– Antagelig var det litt for tidlig i kampen. Hadde den fellingen skjedd etter tyve minutter, hadde det blitt blåst, for Erling blir rett og slett feiet over ende. Jeg mener jo at dommer ser den tydelig, men tenker at det er for tidlig å blåse.

En kamp med to omganger

23 grader og siste kamp før tre ukers fotballferie er ikke alltid synonymt med festfotball på norske fotballarenaer, og lørdagens oppgjør på Åråsen var da heller intet unntak den første halvtimen – begge lag virket en stund å være halvveis på vei ned i flip-floppene. Men det var bare til Stabæks belgiske midtbanemotor Lumanza Lemba nærmest ut av ingenting fant Tonny Brochmann inne i feltet – fra ti meter headet dansken ballen i en perfekt bue over LSK-keeper Arnold Origi, og fire minutter senere sto det likevel 2–0. En merkelig uoppmerksom Origi valgte å bli stående heller enn å rykke ut da Lumanza tredde Ohi igjennom.

– Jeg ble litt overrasket da Origi ikke kom ut, men er fornøyd med den avslutningen, sier Ohi, som har tatt Eliteserien med storm denne våren. Først og fremst var han likevel litt skuffet over de to poengene som glapp. Istedenfor å punktere kampen kvarteret før slutt måtte han og Stabæk-trener Toni Ordinas se på at Lillestrøm-back Simen Kind Mikalsen reduserte ti minutter før slutt, og deretter Erik Næsbak Brenden utligne tre minutter før full tid.

Ordinas: - Vi betalte prisen

– Sånn er Lillestrøm, sier Stabæk-trener Toni Ordinas.

– De er ikke med i kampen i 70 minutter, men på en eller annen måte finner de alltid en måte å score mål på. Likevel, hadde vi fått det tredje målet hadde vi vært ute av syne. Men vi gjorde ikke det, og betalte prisen, sier Ordinas, som ikke kunne annet enn å være tilskuer til at Lillestrøm kom voldsomt tilbake.

– Da de fikk reduseringen visste vi at det kom til å bli lange baller. Vi prøvde å ikke havne for dypt, men det er vanskelig når de kaster alt de har imot deg, sier Stabæ-treneren.

– Du føler deg ganske hjelpeløs da.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Fotball
 3. Lillestrøm SK
 4. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Lillestrøms imponerende sluttspurt rystet Stabæk

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Knudzton herjet - Lillestrøm vant etter målfest

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Sjansesløsing ødela for Lillestrøm

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Enorm keepertabbe da Lillestrøm ble klare for cupfinalen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Drømmescoring på overtid senket maktesløse Viking

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Derfor vil ikke Flovik «grave seg ned» etter stortapet: – Veldig spesielt