Fotball

RBK mangler nøkkelspillere: - Det er ikke noe problem

Kåre Ingebrigtsen føler seg sikker på at landslagsoppdragene ikke påvirker cupfinaleoppladningen.

IKKE ÅRETS TRENER: Men Kåre Ingebrigtsen har hatt en stor sesong med RBK. Her på benken i kampen mot Aalesund søndag kveld.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

Rosenborg startet tirsdag oppladningen til cupfinalen mot Sarpsborg søndag 22. november, men det var uten flere av nøkkelspillerne. André Hansen, Ole Selnæs, Pål André Helland, Alexander Søderlund og Holmar Örn Eyjolfsson er alle på landslagsoppdrag denne uka, uten at trener Kåre Ingebrigtsen tror det vil påvirke forberedelsene.

— Det har ikke noe å si. De trener og har det bra på landslaget og godfølelsen har vi hatt hele veien. Vi får treningene og samlingene vi trenger inn mot cupfinalen, så det finnes jeg ikke bekymret for, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

- Dere får drillet inn en startellever likevel?

— Ja, vi har ikke noe problem med å gjøre det. En god del av denne gjengen har spilt sammen i 50 kamper denne sesongen.

Les også

Reginiussen blir ikke skadefri til cupfinalen

Ønsker å se spilleglede

Tirsdagens trening var preget av mye humør og god stemning blant spillerne, som hadde en relativt rolig økt med blant annet konkurranser i fotballtennis. Og det er nettopp detRosenborg-treneren ønsker å se:

— Det jeg vil se mest av denne uka er spilleglede, at vi gleder oss og ser frem til cupfinalen. Det er en fantastisk anledning, sier han.

Skal ikke være ville

Ingebrigtsen tror ikke spillerne trengerhjelp til å motivere segpå trening ogtil finalen. Han regner med å få sespillere somjakter en plass i startelleveren og understreker viktigheten av ågjøre de rette tingene for å være så klarsom mulig for oppgaven som venter på Ullevaal.

— Vi har hatt ganske mange kamper som folk har villet spille, men av de som står igjen er det kanskje denne som er den største. Vi kommer til å få se på trening at det er konkurranse om plassene. Det handler ikke om at vi skal løpe og sparke ned hverandre eller være helt ville på trening, men det gjelder å se hvem som er i best mulig form og sette opp det beste laget.

Les også

 1. Tilskuernedgang i eliteserien tross Rosenborg-økning

 2. Ingebrigtsen: - Teamet mitt er bedre enn i Stabæk

 3. Gamst Pedersen hevder han ikke ønsker seg bort fra RBK

 4. Sørloth scoret tre i sin siste Glimt-kamp

 5. Selnæs årets spiller i Tippeligaen

 6. Ingebrigtsen: - Bare å takke for gavepakken

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK