Fotball

TIL er Eliteseriens mestscorende: Har ni mål og åtte målscorere i 2018

Sprudler offensivt, men Simo Valakari ser fortsatt store rom for forbedringer.

FORNØYD: Simo Valakari var fornøyd etter nok en trepoenger for TIL.
  • Tobias Stein Eilersen

Etter to hjemmeseiere på rappen (4–0 mot Ranheim og 3–1 mot Strømsgodset) er TIL nå oppe på 5.-plass på tabellen og Norges mestscorende mål med 9 mål så langt denne sesongen.

– Det var en komplett kamp. Det er de 90 beste minuttene vi har spilt denne sesongen. Det var noen ganger i kampen der de hadde ballen litt, men defensivt var vi veldig solid, og vi holdt et veldig farlig angrepslag til nesten ingen sjanser, samtidig som vi kunne ha scoret flere, så alt i alt er jeg veldig fornøyd med kampen, sier Simo Valakari til iTromsø.

Les også

Gutan hylles av ekspertene: «Ser ut som Nordens Paris St. Germain»

– Ingen panikk

Etter 1–4-tap mot Bodø/Glimt i generalprøven etterfulgt av 1–4-tap i serieåpninga borte mot Start og 1–2-tap borte mot Molde, så ting mørkt ut for «Gutan», men med dobbeltseiere med solide 4–0 og 3–1, ser ting mye lysere ut for Valakaris mannskap.

– Etter to kamper var det mye snakk om at vi var det verste laget og ikke kunne spille den type fotball, men vi som et lag har hele tiden vist hva vi må gjøre for å få suksess. Innadd har vi hele tiden hatt trua på det vi holder på med. Vi var skuffet over at vi ikke presterte som vi ønsket i de kampene, men vi fikk aldri panikk, og nå har resultatene kommet. Det er fortsatt mye jobb å gjøre, det er en prosess og søndag venter en ny test, sier Valakari.

Selv om Valakari elsker å snakke om prosessen, er finnen veldig klar på at han som trener lever av resultater.

– Vi liker å spille for våre fans og Alfheim er og skal være en vanskelig plass for motstanderne å komme til. Samtidig nytter det ikke å snakke om hvor bra du gjør det. Du er bare tullprat å si at du gjør mye riktig, når du ikke får resultatene. Derfor er jeg veldig glad på fansen og spillernes vegne over at vi nå har fått noen gode resultater, sier Valakari.

– Vi tror på vår måte å gjøre ting på. Vi har alltid trodd at resultatene vil komme, så nå må vi bare fortsette, legger Valakari til.

Les også

«Assist-Åsen» herjet i ny målfest på Alfheim

Roser Espejord

TIL har nå scoret ni mål med hele åtte forskjellige målscorere: Gjermund Åsen (2), Runar Espejord, Kent-Are Antonsen, Daniel Berntsen, Morten Gamst Pedersen, Robert Taylor, Lasse Nilsen og Slobodan Vuk.

– Vi trenger å være en sterk kollektiv enhet. Vi trenger at spissene våre scorer, men målene må komme fra midtbanespillerne og dødballer også. Spissene vil så klart score, og jeg er veldig glad på Runars vegne for at han scoret i dag, men først og fremst gjorde han en formidabel jobb som førsteforsvarer i dag, samtidig gir scoringer selvtillit til spisser, så det var bra. Alt i alt var det en sterk kamp av de unge spillerne, av de gamle spillerne. I tillegg har vi en benk med sultne spiller som vil spille, det er tøff konkurranse om plassene, og det setter oss i en veldig god situasjon, sier Valakari.

Valakari har allerede tyvstartet forberedelsene til Stabæk-kampen på søndag.

– Vi skal analysere nå hva vi kan gjøre bedre mot Stabæk enn vi gjorde i dag. De er et ok lag, som ikke helt har fått resultatene med seg i år. Kampen spilles på gress, så det er en ny, men artig utfordring for oss, som vi gleder oss veldig til, sier Valakari.

At Gjermund Åsen bidro med tre målgivende etter to mål og en målgivende på søndag, overrasker ikke finnen.

– Han er ekstremt verdifull for oss, den jobben han gjør for laget. Jeg tror det vil fortsette med mål og målgivende for han, smiler Valakari.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Fotball