Fotball

Fotball-Spania i sorg - supporter døde etter å ha blitt kastet i elven

— Slike folk representerer ikke fotballen, sier Atlético Madrid-spiller Diego Godín om ultrasgruppen som skal stå bak.

- Man må bekjempe denne dårlige siden ved fotball, sier Atlético-stopper Diego Godín etter ultrasslagsmålet som ryster Spania.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Fotball-Spania er i sorg etter at en 43 år gammel mann omkom i sammenheng med La Liga-kampen mellom Atlético Madrid og Deportivo de La Coruña søndag.

Mannen skal ha tilhørt en av Deportivos supporterklubber. Dødsfallet kom etter et slagsmål mellom ulike supportergrupperinger før kampen.

43-åringen ble først slått, og så kastet i en elv. Først etter kampen kom nyheten om at 43-åringen hadde mistet livet.

Deportivo-supporteren etterlater en ung sønn.

Ifølge sportsavisen AS ble også ti andre personer skadet. Det var spekulert i om hvorvidt kampen ville bli avlyst, men den gikk til slutt som planlag. Atlético Madrid vant 2-0. Det er medlemmer av ultrasgruppen «Frente Atlético» som skal ha stått bak drapet. 24 mennesker har blitt arrestert.

Marca skriver at 200 personer deltok i slåsskampen, som skal ha startet klokken 09.00, når flere busser med Deportivo-fans skal ha parkert rett utenfor Atlético Madrids hjemmearena Vicente Calderón.

AS har fått tak i en video av slåsskampen. Den viser flere svartkledde personer, som blant annet hiver stoler og andre objekter mot hverandre. Se videoen her (ekstern lenke).

Fotballrelatert vold har ikke vært et veldig utprefet problem i Spania de siste årene. Ifølge Marca har imidlertid åtte mennesker død som en konsekvens av fotballvold i landet siden 80-tallet.

Det siste tilfellet var i 2012, da Athletic Bilbao-supporteren Íñigo Cabacas Liceranzu mistet livet i en alder av 28 år.

Deportivo-treneren i tårer

Deportivo-trener Victor Fernández var i tårer på pressekonferansen etter kampen. Før han forlot presserommet fortalte han at det aldri var aktuelt å utsette kampen.

— Ingen foreslo å utsette kampen overfor oss. Da vi var på stadion var vi oppmerksomme på hendelsen, vi visste at konsekvensene var alvorlige, men ikke akkurat hvor alvorlige, sier Fernández.

Atlético Madrids trener Diego Simeone fordømmer hendelsene.

— Vi er triste, dette er ikke en fotballrelatert hendelse og vi fordømmer det. Vi håper det ikke gjentar seg, sier Simeone ifølge AS.

— Slike folk representerer ikke fotballen eller noe lag. Man må bekjempe denne dårlige siden ved fotball. Supporterne til Atlético og Deportivo kan ikke straffes for det noen få gjorde, sier Atlético Madrid-stopper Diego Godín.

Les mer om

  1. Spansk fotball