Fotball

Flovik innrømmer at han savner toppfotballen

Det ble målløst mellom TUIL og Bård Floviks Alta i generalprøven i Tromsdalen.

TILBAKE: Tidligere TIL-trener Bård Flovik etter 0–0-kampen mot TUIL.
  • Lars Elvevold

TUILs generalprøve mot Alta på TUIL Arena endte målløst etter 90 minutter preget av vanskelige spilleforhold. Både spillere og trenere måtte ta i et tak med snøskuffene for å kunne få annenomgangen gjennomført.

Tidligere TIL-trener Bård Flovik var tilbake i Ishavsbyen, denne gangen som Alta-trener. Han likte det han så av sine disipler på TUIL Arena.

– Jeg synes vi ligger godt og er vanskelige å bryte ned. Keeperen vår trenger vel ikke gjøre for mange redninger i løpet av kampen. Vi har også noen store sjanser selv. Jeg er tilfreds, spesielt siden vi på grunn av skader og sykdom stilte med en helt nykomponert midtbane i dag, sier Altas nye hovedtrener.

Flovik ser hardtsatsende Fredrikstad, ledet av Per-Mathias Høgmo og Bjørn «Bummen» Johansen, som en naturlig favoritt i 2.-divisjon avdeling 1.

– De er naturlige favoritter. Jeg håper og tror imidlertid at vi i løpet av en toårsperiode kan kjempe om et opprykk, sier Flovik.

Les også

TUIL-børsen: «Banker nok på døra når Helstrup skal ta ut startelleveren til seriepremieren»

Savner trykket fra toppfotballen

På tross av optimismen på Altas vegne erkjenner Flovik er han savner trykket fra toppfotballen.

– Jeg er fotballtrener og da er det klart at man savner trykket som er rundt det øverste nivået.

Flovik ser både likheter og ulikheter når man sammenligner jobben som Alta-trener med hans periode i Tromsø Idrettslag.

– Det er selvfølgelig en stor forskjell når det kommer til medietrykk. I tillegg har ikke spillerne i Alta mulighet til å bruke like mye tid på fotballen som en profesjonell spillergruppe i en eliteserieklubb. I garderoben og på treningsfeltet jobber jeg imidlertid på samme måte i Alta som jeg gjorde i TIL, avslutter Flovik.

Les også

TIL-talent lånes ut til TUIL i 2018

Tilfreds Helstrup

TUIL-trener Gaute Helstrup var imidlertid ikke misfornøyd med de krevende forholdene.

– Forhold som dette kan det fort bli når vi serieåpner hjemme mot Jerv neste mandag. Det kan for så vidt bli lignende forhold både i andre- og tredje serierunde også, så det var nyttig å få spilt en kamp under slike forhold, sier Helstrup.

Dalingan lyktes ikke bryte ned et resolutt Alta-forsvar, men TUIL-treneren føler likevel det er små marginer som gjør at scoringene uteble.

– Vi er vel 14 ganger i offside i løpet av kampen og flere av de var vel av det tvilsomme slaget. Ofte er det kun litt som mangler i «timingen» før vi er igjennom, sier TUIL-treneren.

Les også

Dette «gatelaget» er blitt best i Tromsø: – Vi drømmer om cupfinalen

Svak oppkjøring resultatmessig

Dalingan har hatt ikke smakt seier for ofte i en sesongoppkjøring der de blant annet har tapt begge oppgjørene under treningsoppholdet på Marbella. Helstrup er likevel ikke spesielt bekymret.

– Selvfølgelig ønsker vi å vinne fotballkamper, men jeg synes vi leverer en bra kamp i dag der vi er fokuserte gjennom 90 minutter.

Helstrup kan også glede seg over en tilnærmet skadefri tropp foran seriepremièren.

– «Mo» (Mohammed Ahmed red.anm.) var ute i dag, men er trolig klar til seriestarten. Ellers mangler vi kun Håkon Kjæve, som ikke er i full fotballtrening enda.

Tett om plassene på midtbanen

Etter lånet av TILs Mehdi Dioury er det trangt om plassene på den sentrale midtbanen til TUIL. Lars Henrik Andreassen, Lars Gunner Johnsen, Anders Karlsen, Mathias Dahl Abelsen, Andreas Løvland og nevnte Dioury er alle spillere som primært ønsker en sentral midtbanerolle.

– Vi har god dekning der, det er sant. Men flere av disse spillerne, blant annet Løvland og Dioury, kan spille i andre posisjoner, sier Helstrup som sier Dioury først og fremst vil konkurrere om en midtstopperplass for Dalingan.

Les mer om

  1. Tromsdalen Fotball
  2. Alta IF