Fotball

Stefan Johansen: - Godset føler seg uovervinnelige

I kveld kan drammenserne tangere Rosenborgs utrolige rekord.

Stefan Johansen har vært svært delaktig i Strømsgodsets vei mot toppen av norsk fotball. I kveld ser Celtic-proffen gamle lagkamerater i aksjon.
  • Jørgen Tjærnås

ULLEVAAL: L ørdag kveld møtes Strømsgodset og Rosenborg til toppoppgjør på Marienlyst i Drammen. De to lagene kjempet om seriegullet til siste slutt forrige sesong, med drammenserne som vinner. Mye takket være en fantastisk statistikk hjemme på Marienlyst.

Direkte kl. 18.00: Strømsgodset-Rosenborg

For Strømsgodset har nå spilt utrolige 43 hjemmekamper uten tap i serien. Dermed er de én kamp unna å tangere rekorden i norsk eliteserie, som tilhører nettopp Rosenborg.

Det er nok av momenter som gjør at kampen er verdt å glede seg til, noe landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier seg enig i.

Stefan Johansen var med på å vinne serien for Strømsgodset sist sesong.

Jeg gleder meg til å se kampen og en del interessante spillere som vi følger tett. Kampen har mange sportslige og journalistiske poeng som gjør det til en virkelig toppkamp. Det blir en del spennende dueller det blir spennende å se utgangen på, sier Høgmo på spørsmål fra Aftenposten.

- Kvalitet og trygghet

Les også

Høgmo tok med Rushfeldt på landslaget

Stefan Johansen har vært en nøkkelspiller for Strømsgodset i flertallet av de 43 kampene. Den nåværende Celtic-spilleren forlot klubben i januar, og er lørdag for første gang tilbake på Marienlyst på kampdag siden overgangen.— Jg har fulgt mye med på både Strømsgodset og resten av Tippeligaen denne sesongen. Det er artig at de har gjort det bra. Det blir en artig kamp som jeg gleder meg til å se i kveld, sier Johansen til Aftenposten.

På spørsmål om hva som er nøkkelen til at Marienlyst har blitt gjort om til et fort, og hvor poengene alltid blir igjen hos hjemmelaget, trekker han fram flere momenter.

— Ronny (Deila) har fått mange år til å sette sitt preg på laget nå. Så Strømsgodset har et grunnspill som på sitt beste kanskje er det beste i Noirge, sammen med Molde. De er både trygge og selvsikre hjemme. Jeg husker hvordan det var da jeg var der, man følte seg uovervinnelige hjemme. Så er hjemmepublikummet bra å ha i ryggen. Det er en god blanding av kvalitet og trygghet , mener midtbanespilleren.

Kravstore fans

For Rosenborg har den siste tiden vært tung. Tap mot Stabæk og Molde, i tillegg til uavgjort mot Sarpsborg, gjør at laget kun har slått Sandnes Ulf i løpet av sine fire siste kamper. Før kampen i Drammen har presset økt på trener Per Joar Hansen, som ved et eventuelt tap må se at det er ti poeng opp til tabelltopp.

Les også

Reginiussen tilbake på landslaget

— Det er et mye større press i Rosenborg enn i fleste andre norske klubber. Fansen forventer noe uke inn og uke ut av laget. Men det vet man når man går til RBK. Det blir en viktig kamp for dem i dag. Med seier kan trenden snu for dem. Men de får det tøft på Marienlyst, sier Johansen, og spår en knapp hjemmeseier.

Les også

«Perry, du ødelegger livet mitt!»

— Det artige med norsk fotball er at man aldri vet. Det er to bra lag, så det kan vippe begge veier. Men hjemme holder jeg en liten knapp på Godset.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien