Fotball

Disse ni plassene i Tromsø får kunstgresset fra Alfheim

Over 20 søkte. Disse 9 får det FIFA-godkjente kunstgresset som fortsatt har millionverdi.

FORNØYD: Odd-Børge Hansen (leder i IL Blåmann), prosjektansvarlig Truls Hallen, Tor Arne Hangstad (leder i Hamna IL), Eivind Rudaa (nestleder i Hamna IL) og Kjell Kolbeinsen.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Kjell Kolbeinsen, Trond Mohns venn og samarbeidspartner i nord, er den som står bak gaven til Tromsø IL på vel fire millioner for det nye kunstgresset på Alfheim. Det er denne gaven som har skapt denne muligheten.

– Det er to ting som skjer. TIL får et nytt kunstgress som har alle krav til miljø og er det beste på markedet. Ideen om gjenbruk er veldig bra, så dette er to seiere. TIL får nytt kunstgress, mens man får fordelt til andre idrettslag og foreninger spredt ut over byen, sier Kolbeinsen.

Les også

TILs friskmeldte trønderstjerne: – Bare ett klubbvalg jeg angrer på

Slik ble de valgt ut

Ifølge Truls Hallen, som leder prosjektet, har følgende kriter verdt vektlagt når de har valgt ut hvem som skulle få kunstgresset:

– Stor aktivitet.

– Tromsø by.

– Dekke flere områder av byen.

– Tilfredsstillende grunnarbeid.

Det var rundt 20 søkere og TIL har prioritert fotballmessige søknader.

– Den høye kvaliteten på kunstgresset gjør at kvaliteten vil holde i mange år. Det leveres komplett med gress, sand og dempingsmateriale (TPE). Kunstgresset holder FIFA-standard og er veldig god til breddebruk og er fortsatt godkjent eliteseriestandard, sier Hallen.

Han leder arbeidet med å legge det nye og avhending av det gamle kunstgresset.

– Vi har god spredning. To idrettslag, to skoler og andre mindre løkker får nå strøkent kunstgress. Det nye gresset har en verdi på fire millioner inkludert moms og installering. Det vi gir bort i gave har vel en 75 prosent verdi av å legge nytt, så det er store gaver, men noen utgifter ved reinstallering. Samme firma skal gjøre begge jobbene, så de som har fått kunstgress betaler 10–20 prosent av verdien, sier Hallen.

Kanskje kommer Mohn?

Arbeidet med å fjerne det gamle og legge det nye kunstgresset starter i juli.

– Etter vi har slått Odd, begynner jobben den 2. juli, så må det være klart til første kamp 5. august (FK Haugesund, journ.anm.). Jeg håper Trond (Mohn) får muligheten til å komme opp. Han kommer hvis det passer, og det hadde vært artig om det klaffet med åpning av det gamle kunstgresset en av de andre plassene i byen, sier Kolbeinsen.

Lager treerbane

Leder i IL Blåmann, Odd-Børge Hansen var klar på hva planen er for det nye kunstgresset de skal få ut til Ersfjorden.

– Vi skal supplere med en treerbane på 10x15 meter. Det kommer til å supplere idrettsparken vår og legges på kortsiden av banen ut mot Kaldfjorden, mellom banen og skateparken, sier Hansen.

De 9 prosjektene som får det gamle kunstgresset fra Alfheim:

(Kvaløya)

* Blåmann IL (150 m2)

* mikkelsmyra (600 m2)

(Øya)

* Hamnallen (200 m2)

* Fagereng skole (1900 m2)

* Kveldroveien Vel (800 m2)

(Fastlandet)

* Krokstranda (533 m2)

* Blåkollen borettslag (433 m2)

* Lunheim skole (600 m2)

* Gullsmedjordet (400 m2)

Målet er at den lille banen skal være klar til klubben arrangerer Liverpool-fotballskole 9. august.

– Vi håper å få brukt det arealet der også, sier han, naturlig nok glad over gaven, selv om det vil komme kostnader med å frakte og legge gresset.

– Vi er veldig heldig som er en del av det gode selskap, sier han.

Dekker hallen

Styreleder i Hamna IL, Tor Arne Hangstad, er glad for at hele Hamnahallen nå får et nytt kunstgress.

– Kunstgresset som er der nå har kanskje hatt den største bruken av samtlige med alle idrettslagene og skolene i bydelen som bruker hallen, så det blir veldig bra å få et godt gress der nå, slik at vi kan holde oppe den høye aktiviteten i Haman, sier Hangstad.

Les mer om

  1. Trond Mohn
  2. Kunstgress
  3. Tromsø IL
  4. Gjenbruk
  5. Gaver
  6. Tromsø