Fotball

RBKs stoppervikar har spilt én omgang som stopper på syv måneder

Skjelvik har ikke rukket å bli testet som midtstopper på trening, heller.

STOPPERVIKAR: Jørgen Skjelvik.
 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Joda, han fikk 30 verdifulle minutter som stopper på stillingen 3-0 mot Lillestrøm. Og Jørgen Skjelvik har tidligere vist at han kan være en god vikar i rollen, sist i 3-2-seieren over Vålerenga 19. oktober i fjor.

Siden har imidlertid ikke 23-åringen brukt mye tid i rollen. 18 minutter som innbytter mot GIF Sundsvall i februar er alt — før altså innhoppet mot LSK.

— Hehe... Jeg kom vel inn som stopper i en treningskamp, ja. Og da jeg kom inn mot LSK var jo kampen «kjørt». Jeg har heller ikke trent noe som stopper siden sist, men jeg føler at jeg har god kontroll over situasjonen. Og at jeg samarbeider godt med Holmar (Örn Eyjolfsson), sier Skjelvik til adressa.no.

Så var det da også Eyjolfsson han spilte sammen med mot Enga i fjor høst.

Back, kant - eller stopper?

Samtidig er det ingen tvil om at Skjelvik er stoppervikar med stor S mot Mjøndalen i kveld. Tidligere i vinter sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at hurtigtoget skulle rendyrkes som back, før han modererte seg noe inn mot sesongstart. I sesongen han han vært både back og ving igjen. Men ikke stopper.

Før nå.

— Nei, det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt. Han er rask og spenstig. Det kommer til å gå veldig bra, sier Bruttern om saken nå.

— Vi har fått det bra til tidligere, og det kommer vi til å gjøre nå, også. Han er veldig hurtig, og passer fint i rollen. Så får vi holde oss skadefrie i tillegg, smiler Eyjolfsson - vel vitende om at det begynner å bli tynt i rekkene med både Stefan Strandberg og Tore Reginiussen ute.

Strandberg tilbake 16. mai?

Samtidig ser det ut til at Strandberg, som ikke pådro seg noen hjernerystelse mot LSK, blir klar til 16. mai-kampen. Derfor kan det bli med nytt korttidsvikariat for «potet» Skjelvik - som for noen uker siden ba om et møte med RBK-ledelsen vedrørende framtiden. Hvor han fikk beskjed om at han er fremtidens venstreback i klubben.

Venstreback, der altså. Men i kveld: Midtstopper.

— Det kan bli en krig mot et dødball-sterkt lag. Men den er jeg klar for å ta. Så gleder jeg meg jo til kamp. Det er alltid artigere å starte enn å sitte på benken, sier Skjelvik.

 1. Les også

  Se toppscorerens hyllest til fansen

 2. Les også

  Hva i alle dager gjør Rosenborg-spilleren her?

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Jørgen Skjelvik
 3. Rosenborg BK