Fotball

Ómarsson scoret igjen da Vålerenga inntok sølvplassen

Vålerengas nye islandske stjerne viste seg frem nok en gang.

Vålerenga tok en enkel seier mot tabelljumbo Sandefjord. Foto: NTB Scanpix

  • Eirik Løkkemoen Bjerklund

VÅLERENGA – SANDEFJORD 2-0

Kampens første store mulighet kom etter syv minutter. Sandefjords Pål Alexander Kirkevold tråklet seg elegant inn til farlig posisjon i Vålerengas straffefelt. Fra snaue ti meter prøvde spissen å skru ballen opp i krysset, men vestfoldingens venstrefot strakk ikke til.

Etter elleve minutter var hjemmelaget farlig frempå for første gang. Kjetil Wæhler headet ballen via bakken, men Jakob Busk Jensen vartet opp med et tigersprang og fikk slått til nytt hjørnespark. Der var Vålerenga drepende effektive.

– En god følelse, det er alltid fint å score. Kjetil Wæhler skulle ta ballen, men da ropte jeg navnet mitt. Da lot han meg prøve og det var bare å skyte. Jeg er fornøyd med tre poeng, sa Ómarsson til C More etter kampen.

Langhåret toppspiss

Elías Már Ómarsson scoret to mot Odd i forrige runde. Etter 12 minutter kom årets tredje scoring. Christian Grindheim fant islendingen etter å ha fått rikelig med tid til å sikte seg inn. Den formsterke angriperen dempet ballen på brystet og feide til på halvspretten. Hardt, kontant og akkurat litt for kvikt for bortelagets danske keeper.

Minuttet etterpå kunne han ha doblet både Vålerengas ledelse og eget scoringsantall. Ómarsson kombinert pent med Ghayas Zahid, som kom seg fri i sekstenmeteren etter en lekker dragning. Midtbaneeleganten fant målscoreren, som fra straffemerket blåste ballen upresset over.

Kampen på Ullevaal hadde endelig tatt fyr. Erik Mjelde markerte seg med et kremfrispark mot Tromsø i forrige runde. Etter 15 minutter kom han seg fri på en lang ball fra kaptein Roger Risholt. Pasningen var akkurat ikke presis nok. Bergenseren måtte slenge seg ned for å rekke ballen. Konsekvensen var at skuddet gikk himmelhøyt over mål.

Ómarsson presenterte seg igjen etter halvspilt første omgang. Busk Jensen måtte igjen varte opp med en kjemperedning for å hindre at islendingen kunne notere seg for sitt andre mål etter 22 minutters spilletid.

Les også

- Vålerenga-profil ute i to måneder

Sovnet nesten i sommervarmen

Midt i all Vålerenga-dominansen forsøkte Sandefjord å spille seg frem til sjanser ved pasningsspill langs bakken. Trener Lars Bohinen har så langt i sesongen vært svært lite pragmatisk. Den tidligere landslagshelten har tviholdt på 3-5-2-formasjonen.

Etter 25 minutter pådro VIFs finske lånekeeper Otto Fredrikson seg gult kort da han tok ballen med hendene utenfor sekstenmeteren. Fredrikson måtte ty til ulovlige midler for å hindre at Kirkevold ikke kom først på gjennomspillet.

Frisparket resulterte ikke i en farlig mulighet, men minuttet senere så det ut til at Vålerenga hadde sovnet på arbeid. Kjell Rune Sellin stjal ballen fra en uoppmerksom Simon Larsen dypt inne på egen banehalvdel. Kirkevold klarte ikke å utnytte lagkameratens gode involvering. 24-åringens forsøk ble blokkert av stopperveteranen Kjetil Wæhler.

Etter å ha rundet halvtimen så det ut til at hele kampen hadde dysset bort, men evigunge Kjetil Wæhler fikk Klanen til å juble etter 43 minutter. Forsvarsspilleren kom først på ballen på et hjørnespark. Headingen snek seg forbi spillere fra begge lag og Busk Larsen i mål før den fikk kontakt med nettmaskene. Også denne gangen var det Christian Grindheims pasningsfot som var nest sist på ballen.

Søvndyssende start

Vålerenga satt ikke akkurat fyr på Ullevaal det første kvarteret etter pause. Det nærmeste de kom var et spedt forsøk fra Herman Stengel fra distanse. Sandefjord grep heller ikke anledningen. Gjestene, for anledningen antrukket i hvite bortedrakter, skapte svært lite mot et robust VIF-forsvar.

Etter 62 minutter glapp det nesten for Wæhler & co. Veteranen headet ballen over en medspiller og rett ned i beina til Geir Ludvig Fevang. Fra spiss vinkel blåste han ballen utenfor. En vanvittig sjanse for gjestene til å komme inn i kampen igjen.

Vålerenga så ut til å utnytte Sandefjord-sløsingen etter 66 minutter. Deshorn Brown rev seg løs i feltet, og fikk tid og rom til å styre headingen akkurat dit han ville. Keeperinnbytter Michael Tørnes klarte å slå ballen utenfor. Nære for vinterens store spisskjøp, som denne uken endelig ble gjenforent med familien sin. Kona og ungene har fått oppholdstillatelse i Norge så lenge jamaicanerne spiller for østkantklubben.

Sluttspurten kom aldri

Sandefjord startet noe som lignet på en sluttspurt det siste kvarteret. Først kom Kjell Rune Sellin seg fri på høyresiden og skar innover i banen. Den tidligere Rosenborg-spissen mistet ballen, men havnet hos lagkamerat Kirkevold. Han brant til fra 16 meter, men heller ikke denne gangen fant ballen veien Kirkevolds drømmedestinasjon oppe i krysset.

– Vi gjorde en OK første omgang, men etter pause var det balltapfestival utpå der. Vi er ikke så naive at vi ikke ser hva som skjer. Det er uansett ikke alltid solskinnsdager, og vi vant en kamp vi skal vinne, sa Kjetil Rekdal til C More

Les også

  1. Se, her er en ny islandsk spisshelt i Vålerenga

  2. Festfotball da Viking utklasset Aalesund

  3. Forberedt på at Viking-helten forsvinner

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Sandefjord Fotball