Fotball

Martin (18) fikk sin europacup-debut for West Ham

Nordmannen møtt av massiv jubel da han kom inn i Europa League-kvalifiseringen mot Birkirkara

DEBUT: Her får Martin Samuelsen sin debut for West Ham United. 18-åringen kom inn i kvalifiseringskampen til Europa League mot Birkirkara.
 • Torgrim Bakke

Norske Martin Samuelsen fortsetter å imponere i West Ham. Torsdag kveld fikk 18-åringen sin offisielle debut for sin nye klubb da han ble byttet inn i det 59. minutt mot Birkirkara fra Malta.

SEIERSMÅL: James Tomkins feirer etter han satte inn 1-0 for West Ham på overtid mot Birkirkara.

Nordmannen ble byttet inn for Morgan Amalfitano på stillingen 0-0 og ble møtt av massiv jublel fra hjemmefansen på et nesten fullsatt Boleyn Ground, ifølge kampreferatet på West Hams hjemmeside.– Det var helt fantastisk. Det kunne ikke blitt bedre siden vi vant. Jeg fikk en god velkomst av supporterne og gjorde en god figur, sier Samuelsen til TV 2. – Du går litt inn i en boble. Jeg har spilt for et stort publikum før og vet at du må fokusere på det du skal gjøre. Men herregud, det er noe av det beste som har hendt meg.

— Nær scoring

Og nordmannen fikk også muligheten til å kopiere prestasjonen fra lørdagens kamp:

— Debutant Samuelsen så ut til å være mannen som skulle få hull på byllen. Han vendte og vred seg rundt på majestetisk vis, men klarte ikke å skaffe seg rommet han trengte, står det i klubbens kampreferat.

Men West Ham fikk til slutt inn vinnermålet. James Tomkins sikret seieren på overtid da han satte ballen i mål etter en corner.

- Vil bli veldig nyttig

18-åringen har hatt noen fantastiske dager i England. Lørdag scoret han i en treningskamp mot Peterborough, hans første kamp for West Ham.

— Martin var livlig, og han er en veldig talentfull spiller. Du kan se at han har kvikke føtter og at han kontrollerer ballen på en kvikk måte, noe som er veldig viktig. Han kan bli veldig nyttig, sa West Ham-trener Slaven Bilic til klubbens offisielle hjemmeside etter kampen mot Peterborough.

Prestasjonen på lørdag, sikret han en plass i West Hams tropp til kveldens Europa League-kamp.

Unggutten fra Haugesund skrev under for West Ham tidligere i sommer og kom gratis fra Manchester City.

 1. Les også

  Norsk 18-åring vekker oppsikt i England: - Kunne ikke tro hvor god han var

 2. Les også

  Samuelsen (18) scoret i West Ham-debuten

 3. Les også

  Norsk 18-åring signerte for West Ham

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  «House of the dragon»: Storslagen forløper til «Game of Thrones»

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5