Fotball

Ni spillere er på utgående kontrakt - Vålerenga vet hvem de vil ha med videre

Kjetil Rekdal holder tett om neste års spillerstall, men avslører at de har kontroll.

Kjetil_Rekdal Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

  • Eirik Bjerklund

Tidligere i uken forlenget Daniel Fredheim Holm med Vålerenga ut 2018. Totalt ni Vålerenga-spillere er igjen på utgående kontrakt. VIF-ledelsen har kontroll, men Kjetil Rekdal holder kortene tett til brystet.

− Å prate om det i media er veldig vanskelig. Vi har god kontroll på dette internt, er det Rekdal vil si til Aftenposten om saken.

Blant spillerne på utgående kontrakt startet Kjetil Wæhler, Alexander Mathisen og Daniel Braaten kampen da Vålerenga lørdag slo Sandefjord 2-0 på Ullevaal stadion. Ytterligere to spillere, Markus Nakkim og Morten Berre, startet seieren på benken.

André Muri har lagt opp, men lønnen hans dikteres fortsatt av spillerkontrakten som løper ut året. Midtstopperen la opp med umiddelbar virkning etter en hjernerystelse i Sarpsborg i fjor. Nå jobber han i den administrative delen av toppklubben. Keeper Lars Hirschfeld er også ferdig i klubben.

Les også

Ómarsson scoret igjen da Vålerenga inntok sølvplassen

Må gjøre kloke valg

Om ikke lenge åpner også sommerens overgangsvindu. Vålerengas økonomiske situasjon gir ikke rom for høy aktivitet. Situasjonen stiller derimot veldig strenge krav til de som skal håndtere pengesekken.

− Jeg tror det er sunt for Vålerenga å jobbe sånn. Klubben har bare godt av å vente på det siste støtet. Den sportslige ledelsen må ta riktige valg når det kommer til forlengelse av kontrakter og hvem vi vil ha med videre, forklarer VIF-treneren.

Rekdal er likevel klinkende klar på én ting:

− Vi lever under et stort press. Det er mange som forventer mye av Vålerenga, innrømmer han.

På skuddhold

Seieren sendte Vålerenga opp på andreplass på tabellen. Avstanden opp til Rosenborg er på bare tre poeng. Både Stabæk og Rosenborg har riktig nok én kamp til gode. Sarpsborg 08 kommer på besøk til Nadderud, mens RBK får besøk av Odd. Begge kampene spilles søndag.

− Hvem vet hvor vi ender? Vi skal hele tiden konsentrere oss om neste kamp, men ønsker selvfølgelig å stjele en av de tre øverste plassene, svarer Rekdal på spørsmål om VIFs medaljesjanser.

Flere av lagets viktigste spillere har ikke mange år på toppnivå bak seg. Elías Már Ómarsson, Herman Stengel og Ghayas Zahid er fortsatt svært unge. Det gir svingninger i prestasjonene. Lørdag ga det utslag i en god første omgang og en traust andre omgang.

− Vi har mye å rette på. Vi må klare å komme oss opp på et konstant høyere nivå gjennom 90 minutter. Vi har et lag som er i utvikling, konstaterer Kjetil Rekdal.

Les også

Fredheim Holm signerte ny Vålerenga-avtale

Ny spisshelt?

En av de nevnte ungguttene brukte ikke mer enn elleve minutter på å sende blåtrøyene i ledelsen. Ómarsson, som scoret to borte mot Odd i forrige runde, dempet et godt Grindheim-innlegg på brystkassen, før han smalt ballen hardt og kontant i nettmaskene fra ti-tolv meter.

− Vi spilte veldig godt i første omgang, oppsummerer spisskometen, som kan være den fullverdige erstatteren Vålerenga har lengtet etter siden Vidar Örn Kjartansson forlot klubben.

Like før pause økte Kjetil Wæhler til 2-0, som ble sluttresultatet.

Sjefen selv er fornøyd med 20-åringens storspill om dagen, men vedgår at islendingen har området å jobbe med.

— Jeg synes han var god. Han scoret nok en gang et fantastisk mål. I andre omgang ser man at han gjør litt rufsete ting med ballen og ikke har spilt kamp på en stund, oppsummerer hovedtreneren.

Les også

  1. - Vålerenga-profil ute i to måneder

  2. Vålerenga flytter ikke likevel

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball
  3. Sandefjord Fotball