Fotball

TIL åpner for flere forsterkninger

I dag ble Thomas Kind Bendiksen Tromsø-klar. Enda en spiller kan komme inn i sommerens overgangsvindu.

Steinar Nilsen og Thomas Kind Bendiksen er igjen på samme lag. Foto: Håkon Steinmo

  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

ALFHEIM: – I utgangpunktet vil jeg bruke utrykket at jeg tror det blir ganske stabilt framover, men i dette gamet vet man aldri. Hvis det skjer endringer «ut» (fra TIL), kan det godt hende at vi prøver å se på hva slags muligheter vi har. Men vi har begrenset med midler å rutte med. Jeg tipper det blir ganske stabilt framover, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Les også

Kind Bendiksen klar for TIL

Svensk Drage-interesse

Trener Steinar Nilsen utelukker heller ikke flere overganger i sommer.

Svein-Morten Johansen og Thomas Kind Bendiksen holder oppe draktnummer 21, nummeret Kind Bendiksen skal spille med på ryggen i høstsesongen. Foto: Håkon Steinmo

– En ting er i dag — noe annet er i morgen. Jeg kan gjerne si at det ikke skjer noe, men det kan godt være at jeg lyver da. Det er ikke alle ting vi rår over, ting rører seg og skjer i fotballverden. Derfor er det umulig for oss som organisasjon å si om noe skjer eller ikke skjer, sier Nilsen.

Les også

Kind Bendiksen er på plass i Tromsø

Og fortsetter:

– Vi er en dynamisk organisasjon, som også ligger i markedet og tar de utfordringene som kommer. Det er heller ikke sagt at vi ikke selger eller henter spillere. Vi er nødt til å leve enda mer dynamisk enn vi har gjort tidligere. Slik har fotballverden blitt og vi er en del av den.

Thomas Drage er kanskje den som er mest aktuell «ut» fra TIL i sommer. Kantspilleren har vært klar på at han ønsker noe nytt. Etter det iTromsø kjenner til har det vært interesse fra Allsvenskan, men foreløpig har det ikke endt i noe konkret.

– Vi har ingen henvendelser eller konkrete ting jeg hører som tyder at det foreløpig skjer noe der (med Drage), sier Johansen.

Ikke opsjon

Det er «TIL-venner» som har muliggjort lånet av Thomas Kind Bendiksen. Klubben sikret seg for øvrig ikke en kjøpsopsjon i låneavtalen med Molde og Thomas Kind Bendiksen.

– Vi undersøkte på et tidspunkt å få ham over helt og holdent, men det var ikke mulig i dialogen med Molde og for Thomas er det høsten som er perspektivet. Vi kunne forsøkt å få bakt inn en opsjonsklausul, men da hadde tatt enda mer tid og kanskje vanskeligere å gjennomføre med Molde spesielt. De var ganske tydelig på at det var utlån som gjaldt, sier Svein-Morten Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL