Jerv og Pedersen i møte onsdag kveld: - Enig om å fortsette samarbeidet

Jerv og Steinar Pedersen skal være enig om å fortsette samarbeidet, ifølge en pressemelding fra Grimstad-klubben.

Steinar Pedersen

— Styret i FK Jerv og trenerteamet med Steinar Pedersen og Andreas Jenssen har i ettermiddag sittet i møte og staket ut kursen videre i FK Jerv. Etter at vi ikke kom til enighet med Start så har FK Jerv og trenerteamet blitt enige om å fullføre tidligere inngåtte avtale, skriver klubben i en pressemelding på sine nettsider onsdag kveld.

Onsdag har vært preget av kaos rundt Steinar Pedersen, Start og Jerv. Onsdag formiddag satt ledere fra Jerv og Start i forhandlinger om Steinar Pedersen. Start har hele tiden hatt Jerv-treneren som sitt førstevalg til den ledige jobben på Sør Arena.

BAKGRUNN:

— Saken er avsluttet fra vår side

Etter halvannen time ved forhandlingsbordet brøt samtalene sammen, ettersom Start ikke skal ha ønsket å betale kompensasjon for treneren, som signerte en ny kontrakt med Grimstad-klubben i sommer.

— Saken er avsluttet fra vår side nå. Vi går videre med andre kandidater, sa Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, etter å ha vært i møte med deler av Jerv-styret på Levermyr onsdag morgen og formiddag. Brandsdal og Magne Kristiansen forhandlet på vegne av Start.

Sportsleder Pål Jørgensen: Slik saken står nå finnes det bare tapere

Pedersen er Starts førstevalg

— Vi ble ikke enig fordi det er snakk om en kompensasjon. Når avstanden er for stor der, kan vi ikke bli enig. Start har ikke gitt oss det vi ønsker, sa Cosmo Collett, sportslig leder i Jerv, til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer krevde Jerv mellom 1,5 og 2 millioner for Pedersen og assistent Andreas Jenssen, mens Start ikke sa seg villig til å betale noen ting.

Start innrømmet for første gang onsdag at Steinar Pedersen har vært klubbens førstevalg:

— Han var innstilt som nummer èn hos oss. Vi ga den beskjeden til Jerv mandag. Halvannen uke før det fikk vi tillatelse av Per Gunnar Topland til å snakke med ham. Vi har ikke konkludert med Steinar om jobben, men gått i dialog med Jerv for å få til en løsning. Det gikk ikke og nå må vi gå videre. Vi har respekt for at de ikke vil slippe ham og det har vært en konstruktiv og fair dialog tidligere i dag. Samtidig, når det er så stor avstand er ikke dette mulig, sier Brandsdal.

Vanskelig å holde følge i Pedersen-sagaen? Kanskje kan denne tidslinjen hjelpe

9. desember:

7. desember:

5. desember

4. desember:

1. desember:

Saken oppdateres